tisdag 10 januari 2017

SHE + EHF: Inför den trettonde och andra omgången

Tre TV-sända dammatcher i samma omgång - ska vi svimma eller bli förbannade att SHE bara får gott om plats i TV-rutan när herrarna har mästerskapsuppehåll?

Annars bjuds vi på ett Skånederby, ett klassikermöte och lite annat smått och gott.

Säker straffskytt är hon Alexandra Bjärrenholt (33/35 = 94%).
Ny i Skuru för säsongen, men det är inget som märks.
Samma energi och orädda satsningar oavsett position
(oftast H9). Foto: Annette Andersson

Mina införtips

11/1 Sävehof - H65 TV4 sport sänder kl 18.55
Senast de här två lagen möttes blev det 21-21 efter att Joanna Lindvall Haggren lyckats utjämna i slutsekunderna. Lite samma scenario som senast mot Eslöv faktiskt. Alltså att H65 har haft initiativet och tappat det i slutminuterna. Hur går det i Partille Arena? Sävehof laddar inför nästa match i EHF-cupen, men får klara sig utan viktiga Julia Eriksson (ryggproblem) och har slitna landslagsspelare. Det kan bli jämnt, men jag tycker inte att Ola Månsson fått laget att leverera, så hemmaseger eller möjligen oavgjort igen är min gissning.

Oddset: 1,15 - 14,25 - 6,40

12/1 Heid - Hellton TV4 sport sänder kl 18.55
Tufft och spännande nu när värmländskorna fått ro på tränarbänken? Sist delade de på halvlekarna - Hellton ägde den första och Heid den andra, vilket gav bortaseger. Jag tror Heid i sin hemmahall blir en lite för tuff uppgift = hemmaseger. Omgångens viktigaste match.

Oddset: 1,25 - 11,75 - 4,70

13/1 Lugi - Boden
Ja allt annat än en hemmaseger och under 20 mål för Boden är en överraskning. Lugispelarna och ledarna har för övrigt som målsättning att hålla alla lag under 20 mål när de möts. Jag tror att Boden får se fram emot ännu en handbollslektion och fokusera på att lära sig så mycket som möjligt av den nuvarande Sverigetvåan. Publik? Kanske om Lundaborna rappar på ner till Idrottshallen från TV-sofforna (Sveriges herrlandslag spelar kl 17.45 mot Bahrain).

Oddset: 0,00 - 20,00 - 20,00

14/1 Skara - VästeråsIrsta
Ska gästerna ta sin sjätte raka seger eller kan de lilaklädda bjuda ordentligt motstånd? VästeråsIrsta verkar vara inne i en hysterisk form där assistdrottningen Ellenor Åström Nilsson även leder MEP-listan och är sjua i skytteligan. Sen har Hannah Flodman firat julafton i de senaste omgångarna och klättrat upp på en fjärde plats i skytteligan. Intressant att se om Wilma Andersson kan överglänsa Irma Schjött i målet. Jag tror på bortaseger med ett par mål.

Oddset: 5,40 - 13,00 - 1,20

14/1 Skuru - Skövde TV4 sport sänder kl 14.55
Klassiskermöte mellan två lag som känner varandra utan och innan. Senast vann Skövde med uddamålet som Sara Johansson nätade med minuten kvar (27-26). Bra i hemmalaget är Alexandra Bjärrenholt som gått från klarhet till klarhet efter klubbytet från VästeråsIrsta. Tvåa på MEP-listan och sexa i skytteligan och bäst i Skuru. Jag hoppas att Nackapubliken tar sig ner och fyller Bollhallen till sista plats. Jag väljer att helgardera. Omgångens mest sevärda match.

Oddset: 1,35 - 11,25 - 3,75

14/1 Eslöv - Kristianstad
Skånederby nr 9. Senast lagen möttes luggade Eslöv gästerna på den ena poängen efter en helgjuten insats i andra halvlek (där man tom ledde med ett par mål). Har Stefan Wall hittat lösningar på att stoppa Anna Bardis och alla straffar Eslöv fixat till sig efter EM-uppehållet (22 st)? Lucie Satrapova gör säkerligen en bra match igen mellan stolparna, men Kristianstads anfallsspel behöver höjas ett par snäpp för att det ska bli seger. Jag tror på en ny oavgjord derbykamp.

Oddset: 2,22 - 9,50 - 1,85

14/1 Sävehof - Nantes (EHF-cupen omg 2)
Tuff uppgift för de regerande svenska mästarna som inte kan mönstra främsta laget (Johanna Ahlm (korsband) och Julia Eriksson (ryggproblem)). Nantes vann klart sin första match på bortaplan mot Oldenburg och har vunnit alla sina matcher på vägen till EHFs gruppspel. I truppen finns bland andra franska skytteligaledaren Malin Holta (NOR), tvåan Jovana Stojlkovic (SRB) och sexan Pauline Coatanea (FRA). Jag tror på oavgjort eller bortaseger.

---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar