tisdag 3 januari 2017

DA: Många ovissa matcher i den 11e omgången

Hur står det till i trupperna efter jul- och nyårsuppehållet på drygt två veckor? Den frågan kanske vi får svar på i den sista omgången innan serien vänder.

Mittsexorna som också finns i mittblocken
Emma Jonsson (Lidingö) och Therese Persson (Lundagård)
möts i omgångens viktigaste match i Lunds Idrottshall.
Foto: Annette Andersson

Aktuell tabell (10 omg)
1. Önnered 18p (+99) nedflyttad
---
2. Skånela 17p (+73)
3. GUIF 16p (+37)
4. Kungälv 14p (+11) nykomling
---
5. GT Söder 12p (+19) nykomling
6. Tyresö 11p (+8)
7. Spårvägen 9p (-9) nedflyttad
8. Bjurslätt/Torslanda 8p (+18)
---
9. OV 5p (-42)
10. Lundagård 4p (-50)
---
11. RP 4p (-59)
12. Lidingö 2p (-105)

Mina införtips

6/1 Bjurslätt/Torslanda - Tyresö
I hemmalaget finns en rutinerad kvinna i form av Elisabeth Frisk (-79) som var riktigt nyttig borta mot OV senast. Både som etta i 5-1 försvaret och som klurig mittsexa. Hos gästerna finns ett framtidslöfte på samma position, mittsex, Vilma Matthijs Holmberg (-99). Intressant duell. Gästerna lär dessutom vilja revanschera sig efter tiomålsförlusten mot Skånela senast. Hur det går? Jag väljer att helgardera då båda lagen har målvakter som kan spika igen bakom tajta försvar.

7/1 Lundagård - Lidingö
Lidingö kommer med gott självförtroende efter uddamålssegern mot Spårvägen som spräckte nollan. Hemmalaget åkte på en tiomålsförlust borta mot GT Söder, men på hemmaplan är Lundagård tuffa att möta. Jag tror på en delad poäng eller möjligen hemmaseger. Omgångens viktigaste match.

8/1 Önnered - Skånela
Toppmatch mellan ettan och tvåan och jag hade gärna varit på plats i ÖHK-hallen. Hoppas publiken hittar till hallen för det är tjejerna väl värda. Trion Ehrnbring, Källhage och Säreborn gäller det att ha koll på för gästerna. I Skånela finns Thorleifsdottir, Nyström och Östlund för Önnered att bemästra. Även målvakterna i båda lagen håller högsta klass. Hur det går? Jag väljer att helgardera. Omgångens mest sevärda match.

8/1 GUIF - GT Söder
Även detta är att betrakta som en toppmatch när trean tar emot femman. Två lag som gillar att springa och göra mycket mål. Nu när herrlaget har VM-paus kanske publiken tar sig tid att kolla på sitt duktiga damlag? En intressant duell är Josefin Brodd Björklund mot Sanna Stolperud. En annan hur GUIF löser GT Söders offensiva försvar. Hur det går? Jag väljer återigen att helgardera.

8/1 Spårvägen - OV
Två spelare har dominerat målproduktionen hela hösten för Spårvägen - mittnian Sandra Fiedorowicz och vänsternian Towe Andersson. Kan gästerna från Helsingborg få stopp på dem? I så fall måste hela truppen höja sig rejält jämfört med vad de visade senast mot B/T. Jag tror på hemmaseger med några mål.

14/1 Kungälv - RP
Här har lagen bytt matcher dvs den 7/1 spelas matchen från omgång nr 12 i Linköping. Är det ett klokt beslut? Kanske det. Två tränare med mängder av rutin möts i form av Per Johansson och Jörgen Sjöö. Två lag med unga, entusiastiska spelare alla födda på 90-talet. Dock har Kungälv fler med elitserierutin och borde vinna båda matcherna.

Undertecknad tar handbollsledigt över trettonhelgen och umgås med våra vänner och de här två busfröna.

Husets hundar, som gillar att springa.
Då går det fortare än självaste Usain Bolt.

---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar