måndag 30 januari 2017

Favoritsegrar och en oavgjord i SHEs 15e omgång åsså vann Sävehof igen i EHF-cupen

Sex rätt av sju möjliga, fast hela tre var helgarderingar. Överraskningen för mig var att Eslöv lyckades knipa en poäng mot Skövde med säsongens (?) sämsta publiksiffra. Konkurrensen med herrlandslagets kvartsfinal och TV-sändning (TV4 sport) blev för tuff.

Heids Johanna Forsberg
är den mittsexa som gjort flest mål (72) - 11:a i skytteligan.
Dessutom tvåa i MEP-listan (49,29).

Listledare
Skytteligan: Anna Bardis, Eslöv 99 mål (54%)
Assistligan: Ellenor Åström Nilsson, VästeråsIrsta 68st (15 före tvåan)
MEP-listan: Alexandra Bjärrenholt, Skuru 49,41
Målvakter: Ida Nilsson, Lugi 42% (159/375)
Busligan (utv): Ida Holm, Hellton 16 utv - 9 gula kort + 0 röda kort
Tekniska fel: Annica Smidje, Heid 78st

Vad var roligast?
Att Sävehof tog två viktiga poäng i EHF-cupen och nu bara ligger en poäng bakom Randers på andra plats.

Vad stack ut?
Att Kristianstadspelarna inte lyckades göra ett enda straffmål på fem försök. Skaras målvaktslöfte Wilma Andersson tog fyra och en gick utanför.

Vad var sämst?
Att Hellton bara mäktade med 10 mål mot Lugi.

Omgångens publiksiffra (108+838+661+299+315+306 =) 2 527

Min summering av SHE 15 och EHF 4

Eslöv - Skövde 25-25 (14-13)
Helt oväntat blev det en tät tillställning i Eslövshallen. Gästerna slarvade, tappade bollar och hade dåligt med tålamod. De utnyttjade hemmalaget och gick upp i ledningen redan efter 10 minuter. Den höll inte hela vägen då Skövdes mittnia Fatos Kücükyildiz bland annat avslutade första halvlek med ett hattrick. Den andra halvleken blev tajtare målmässigt, när inget av lagen lyckades rycka åt sig en betryggande ledning. Victoria Börjesson tog en straff  med 2,5 minut kvar och sen blev det måltorka. Eslöv anförda av lagkapten Anna Bardis (7) krigade till sig en viktig poäng i bottenstriden inför 108 på läktarplats. Flest mål i Skövde gjorde Fatos Kücükyildiz (11).

Sävehof - VästeråsIrsta 30-23 (12-13)
Det var jämnt och spännande i Partille Arena i 37 minuter. Lagen följdes åt och turades om att ha ledningen. När Hannah Flodman fick vila i två minuter ryckte Sävehof åt sig en tremålsledning, som VästeråsIrsta aldrig lyckades hämta upp. Bra i hemmalaget var sexmålsskyttarna - Jamina Roberts, Elin Hallagård (fd Karlsson) och Olivia Mellegård. Flest mål för VI gjorde Hannah Flodman (8).

Skara - Kristianstad 24-28 (11-16)
Hemmalaget inledde bäst när lagets nyförvärvade danskor klev på - Ida Mikkelsen och Nicoline Olsen. I mitten på första halvlek vände Kristianstad på matchbilden och gick till vila med +5. Den höll en bra bit in i andra halvlek, men krigarlaget från Skara kom upp till 22-22 (47.46). Gästernas rutin från fjolårets elitserie (numera SHE) kom väl till pass och man kunde göra tre viktiga mål signerade Mikaela Johansson, Linnea Törnqvist och Martina Chrova. Det gav andrum och revansch efter förra omgångens storförlust mot Sävehof (-21). Flest mål i Skara gjorde Nicoline Olsen (9) och i Kristianstad var det Linnea Jönsson (6).

Heid - Skuru 27-31 (15-16)
Säkerligen en rolig match att titta på för publiken i Heidhallen. Jämnt och spännande när lagen turades om att vara i ledningen. När hemmalagets Kristina Bundsen fick två minuter stod det 20-21 på tavlan (42.26). Sedan gjorde Skuru två snabba mål genom Carolina Ingesson och Ronja Westerlund till 20-23. Det försprånget stod sig resten av kampen även om Heids mittsexa Johanna Forsberg hade en riktigt bra period sista kvarten (4 mål). Flest mål i Heid gjorde Johanna Forsberg (9) och i Skuru nätade (gissa vem ;-)) Alexandra Bjärrenholt (8) flest gånger.

H65 Höör - Boden 31-25 (17-12)
Boden hängde med i tjugo minuter och krigade på bra hela matchen tyckte H65s tränare Ola Månsson. Men hemmalaget var bättre på alla positioner och vann komfortabelt. Flest mål i H65 gjorde tre femmålsskyttar - Anna Johansson, Cassandra Tollbring och Marie Wall och flest i Boden hann den fd allsvenska skyttedrottningen Emmy Nordmark (8) med.

LUGI - Hellton 30-10 (19-4)
Ja vad skriver man om en sådan här match när det verkligen är klasskillnad? Hellton hade stora problem med att överhuvudtaget komma igenom Lugis försvar. 23 tekniska fel för Hellton jämfört med 8 för Lugi talar sitt tydliga språk. Esmeralda Fetahovic fick står nästan hela matchen för de vinröda och landade på 57% (12/21). Flest mål i Lugi gjorde Melissa Petrén (5) och Ebba Engdahl (5). Hellton hade fem tvåmålsskyttar.

Sävehof - Oldenburg 37-33 (18-14) (EHF-cupen omg 4) publik: 478
Det var egentligen aldrig något snack om vart poängen skulle gå. Sävehof inledde med fem raka mål på lika många minuter. Även om den tyska ligasjuan Oldenburg kom lite närmare, så var det aldrig någon fara. Främsta målskytt i Sävehof blev Jamina Roberts (7) och i Oldenburg var det Angie Geschke (8).

Nu möts Randers och Sävehof i en direkt avgörande kamp om vilket av lagen som ska ta andraplatsen och avancera till slutspelet.