måndag 23 januari 2017

SHE (14) + EHF (3): En oavgjord, en överkörning och lite annat

Sex rätt av sju möjliga känns bra. Heid fortsätter att både överraska och övertyga och klättrade uppåt i tabellen. Åtta omgångar återstår - ska Heid fortsätta att kliva uppåt?

Sävehofs försvarsspecialist Linnea Pettersson visade mot Oldenburg att 
vänsterbössan är intakt 8 mål i andra halvlek imponerar.
Skövdes Sara Johansson har överlägset flera assist i laget och ligger
på 5e plats i listan. Också imponerande.
Foto: Viktor Ljungström.

Vad var roligast?
Att Sävehof visade klassen i mötet med Kristianstad inför TV-publiken och nere i Oldenburg (nära Bremen och Nordsjön). Riktigt roligt med Ida Odén som ser ut att hitta tillbaka till sin forna form (6 mål mot Kristianstad och 11 mot Oldenburg). Personligen hade jag gärna sett att den formtoppen kommit i december under hemma EM.

Vad stack ut?
Att Boden valde att avsluta samarbetet med Mats Kardell. Nu är det två klubbar som ändrat i sin ledarstab efter juluppehållet - Hellton och Boden. Blir det fler?

Vad var sämst?
Publiksiffran i Eslöv eller Kristianstads magplask mot Sävehof? Välj själv ;-)

Omgångens publiksiffror (693+867+195+450+320+475 =) 3 000

Kristianstad - Sävehof 19-40 (12-18)
TV-sänt och på förhand en snackis då Kristianstad höll jämna steg med de regerande mästarna i Partille. Men i den här matchen föll plötsligt (?) alla bitar på plats i Sävehof och maskinen mullrade eftertryckligt. Det strålade om Jamina Roberts som blev 10 målsskytt, Ida Odén klev på högernio (6) och Johanna Bundsen hade koll på skyttarna (51% 17/33 och 2/3 straffar). Vad Stefan Wall än gjorde så fungerade det inte. Bristen på "elitserierutin" lyste igenom för Kristianstad, som gör sin andra säsong i högsta serien. Bästa målskytt i hemmalaget var Mikaela Johansson (4).

Boden - Heid 28-33 (11-15)
Jag trodde att Boden på hemmaplan skulle ha chans mot laget från Västra Frölunda, men icke. Heid tog ledningen efter sex minuter med tre raka  mål av Janita Svenheden (4-5, 4-6, 4-7). Sen fortsatte gästerna att köra på. I den andra halvleken presenterade sig Johanna Forsberg med 8 mål (9 totalt). Boden närmade sig i mitten av den andra halvleken och kom upp till 24-25 (51.08, Mariana Lopes), men en time-out av Camilla Dahlgren Hultberg och "ordningen återställdes". Flest mål i Boden gjorde Emmy Nordmark (7) och i Heid var det Johanna Forsberg (9).

Eslöv - VästeråsIrsta 21-23 (11-11)
Det var inte många som hittat till Eslövshallen (195). Kanske laddade de inför herrlandslagets gruppspelsmatch mot Qatar? Oavsett så gick de miste om en spännande och oviss kamp. Lagen turades om att vara i ledningen i mer eller mindre hela matchen. Julia Bardis gjorde 21-21 (55.40) och Evelina Sjöström hade koll på Västeråsskyttarna (44%, 11/25 plus en straff). Men gästerna var lite skarpare i avslutningen och framtidslöftet Ida Lindblom satte spiken i kistan (21-23, 59.46). Flest mål i Eslöv gjorde (gissa vem ;-)) Anna Bardis (7) och i VästeråsIrsta var det assistdrottningen Ellenor Åström Nilsson (8).

Skövde - LUGI 25-25 (12-13)
Som jag misstänkte blev det en riktigt spännande och oviss kamp. Skövde kom upp i nivå jämfört med bottennappet mot Skuru senast (borta) och förlusten i Lund. Båda lagens försvar och framför allt målvakter höll hög klass. Viktoria Börjesson 45% (19/42) och Ida Nilsson 41% (15/36). Främsta målskytt i Skövde var Tilda Olsson (6) och i Lugi Melissa Petrén (7).

Värt att notera: Malin Otter (fd Hanold) väljer att sluta med elithandbollen.

H65 Höör - Skara 29-18 (15-8)
Enligt rapporter var det mer eller mindre fullsatt (dvs 600) när hemmalaget visade att de tillhör det övre skiktet och att gästerna är nykomlingar. Marie Wall var hundraprocentig (5/5), Cassandra Tollbring säker från sjumeterslinjen och många assist (6), Ryde/Wiberg stängde i var sin halvlek (50% resp 48%) och Jasmina Djapanovic visade att formen är på ingång och så vidare - totalt 10 målskyttar. Främsta målskyttar i H65 var femmålsskyttarna Cassandra Tollbring och Marie Wall. I Skara var Maria Sundin målbäst (5) före Ida Mikkelsen (4).

Hellton - Skuru 16-28 (10-13)
Hemmalaget inledde vassast och ledde länge i matchen. Gästerna från Nacka kom upp till 7-7 efter tjugo minuter (Jenny Södrén (3)). Sen vände Skuru sakta men säkert på spelbilden, trots att Sofia Stenblom stod riktigt bra i Hellton (38% 15/39 plus en straff). Angelica Wallén gjorde några viktiga mål, unga mittnian Daniela de Jong (-98) rörde om med både egna mål, straffmål och assist och Alexandra Bjärrenholt fortsatte med sin höga nivå (6 mål varav 2 på straff och 2 assist). När dessutom Hanna Daglund hade koll på Helltons skyttar bakom mittblocket blev det för tufft (46%, 13/28). Flest mål i Hellton stod tre tremålsskyttar för - Ida Holm, Lina Hillgren och Karin Ullén. I Skuru var Alexandra Bjärrenholt målbäst före Daniela de Jong.

Oldenburg - Sävehof (EHF-cupen omg 3) 30-32 (18-14)  publik: 823
Det såg mörkt ut till en början med Oldenburg i ledningen ända in i pausvilan och en bit in i andra halvlek. Efter sex minuter gjorde Sävehof 6-0 och kom ikapp (23-23, 41.18, Ida Odén). Oldenburg ryckte visserligen igen, men det sista tio minuterna av matchen blev gästernas. Sävehof vann den perioden med 9-4 och matchen. Flest mål gjorde Ida Odén (11) och Linnea Pettersson (8). Försvarsklippan med nr 14 på ryggen gjorde för övrigt alla sina 8 mål i den andra halvleken. Målbäst i Oldenburg blev Angie Geschke och Inger Smits båda 7 mål.


P.S. Randers förlorade som väntat på bortaplan mot Nantes utan stjärnorna Camilla Dalby (muskelbristning i låret) och Maria Fisker (fot). 2 mål av Clara Monti Danielsson och 1 av Daniela Gustin.
---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar