onsdag 18 januari 2017

DA: En utspridd omgång tack vare USM (13)

Till helgen (21-22/1) spelas USMs steg 3 för damjuniorerna (F98 och yngre). Eftersom många av lagen har sin stomme baserad på F98/99 så flyttas matcherna till förmån för USM. Det skapar en utdragen omgång av den 13e.

Kungälv, Torslanda och Tyresö arrangerar varsin grupp och flera av de andra lagen deltar också. Passa på att kolla in morgondagens handbollsspelare.

VästeråsIrstas damjuniorer USM-mästare 2016.
Foto: Annette Andersson

Mina införtips

18/1 GUIF - RP
Detta borde GUIF vinna med många mål. Men sådana matcher kan det gå troll i. Jag tror ändå att hemmalaget "i farten" efter segern över GT Söder (borta) fortsätter i samma anda. Kanske blir det lika stora siffror som Kungälv hade (33-10). Hemmaseger alltså.

18/1 Kungälv - Önnered
Toppmatch med derbyfeeling när tvåan tar emot ettan i Mimershallen utan Per Johansson på bänken (är i Frankrike och kommenterar herrarnas VM). Firma Ehrnbring-Säreborn-Källhage har kompletterats målskyttemässigt med Ahlert de senaste omgångarna och blir en svår nöt att knäcka för hemmalaget, trots Johanna Kjellman, Amelia Lundbäck och Clara Lerby i storform. Jag väljer att helgadera och hoppas på mycket folk en vanlig torsdagskväll i Kungälv. Omgångens mest sevärda match.

21/1 Lundagård - GT Söder
Måstematch för hemmalaget för att öka avståndet nedåt till både RP och Lidingö. GT Söder kan däremot spela ut och visa upp sitt offensiva försvar för Lundapubliken. Sanna Stolperud eller Sofia Påhlman? Nathalie Fernandez Nilsson eller Matilda Persson? Lundagård är svårspelade på hemmaplan, men räcker det? Jag tror inte det utan det blir bortaseger eller möjligen oavgjort.

22/1 Bjurslätt/Torslanda - OV
Kamp kring kvalstrecket när åttan tar emot nian och senast var B/T klassen bättre. Jag tror att det blir en tajt tillställning mellan två lag som båda vill undvika nedflyttningsplatserna och helst kvalet också. Jag väljer att helgardera och är nyfiken på vilken spelare i vilket lag som blir utropstecknet. Omgångens viktigaste match.

22/1 Spårvägen - Lidingö
I Stockholmsderby nr 11 har hemmalaget revansch att utkräva för uddamålsförlusten i Gångsätrahallen. Inget av lagen kan skylla på resan även om det kan ta mer tid än man tror att förflytta sig i den kungliga huvudstaden. Vinner Andersson-Fiedorowicz eller Jonsson-Wallgren? Jag tror det blir tufft, tajt och oavgjort.

24/1 Tyresö - Skånela
Stockholmsderby nr 12 där femman tar emot fyran. Skånela har spelat jämnt med serieledarna från västra Sverige medan Tyresö komfortabelt besegrat B/T från samma del av Sverige. Hur går här då? Jag tror att Skånela vinner igen (senast med +10).

Semlor och tulpaner - lite vårkänsla.
Det kan behövas efter en (vinter)dag i rusk och regn.
Foto: Annette Andersson

---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar