tisdag 17 januari 2017

SHE (14) + EHF (3): Toppmöten, spännande nyförvärv och viktiga poäng i bottenkriget

Herrarnas VM pågår för fullt och mediabevakningen är som alltid stor för de svenska drakarna. Oavsett hur det går för herrlandslaget. Jag följer våra nordiska grannar och är hittills mest imponerad av Norge med de fd Lugispelarna i form av målvakterna Espen Kristensen och Torbjörn Sittrup Bergerud.

Skytteligaledaren Cassandra Tollbring, H65 Höör
- spelaren med känsla för att gå mot mål.
87 mål hittills, 38 assist och MEP 37,99.
Foto: Nils-Åke Åkesson.

Nåja i skuggan av det mästerskapet pågår Svensk HandbollsElit, SHE, för fullt. Den fjortonde omgången står för dörren med både toppmatcher och viktiga bottenmöten plus den tredje omgången i EHF-cupen. TV4 sport valde att sända Kristianstad - Sävehof, men personligen hade jag önskat att de valt Boden - Heid. Att få se en match med den inramningen vore mumma för ett handbollsfreak som undertecknad.

Mina införtips

17/1 Kristianstad - Sävehof TV4 sport kl 18.55
Trodde nog det skulle bli en något jämnare match, men nä. Sävehof var rappare i alla avseenden.

Oddset: 6,40 - 14,25 - 1,15

18/1 Boden - Heid
Chans för hemmalaget att plocka två nya poäng inför sin lojala publik. Heid är annars ett lag som överraskat och har en ganska trygg åttondeplats med 6 poäng ner till nian Eslöv. Det krävs att Emmy Nordmark&co spelar minst lika bra som mot Lugi för att vinna. Jag tror på en delad poäng där bästa försvars- och målvaktsspelet avgör. Omgångens viktigaste match.

Oddset: 2,40 - 9,40 - 1,75

18/1 Eslöv - VästeråsIrsta
Det här borde gästerna från Västerås vinna med ett par mål. Men efter fadäsen mot Skara (borta) senast är jag mer osäker på om tabellfyran håller för favorittrycket på bortaplan. Systrarna Bardis, mittsexan Sara Strand och vänstersexan Andrea Johansson har levererat de senaste matcherna, men räcker det? I VästeråsIrsta finns assistdrottningen Elinor Åström Nilsson (10 assist senast - leder med 15 före Heids Kristina Zubonja) och skyttefyran Hannah Flodman och en hel massa andra duktiga handbollsspelare. Jag vet inte om VIs bredare trupp kan fälla avgörandet utan väljer att helgardera.

Oddset: 2,73 - 9,50 - 1,60

18/1 Skövde - LUGI
Toppmatch mellan två lag som verkligen gillar att möta varandra. Man vet aldrig på förhand vilket lag som vinner eller vem som blir matchvinnare. Kan Skövde ta sig förbi Lugis offensiva och följsamma försvar? I Lund blev det bara 15 mål (15-26). Får Fatos&co revansch på sig själva både efter den kampen och plumpen mot Skuru senast? Jag tror på Lugi med högersidan i toppform (Elinore Johansson och Hanna Blomstrand) och vänstersidan på uppåtgående (framför allt Beatrice Nilsson). Eller kan Skövde kriga sig till oavgjort? Omgångens mest sevärda match.

Oddset: 2,60 - 9,30 - 1,65

21/1 H65 Höör - Skara
Ett nytänt Skara kommer på besök i Sporthallen med två nya danskor (Mikkelsen och Olsen) och Alingsås skyttedrottning Elsa Helle tillbaka i truppen. Det påminner om H65 våren 2012 då Mia Rej och Anne Munk kom från Roskilde och hjälpte till att rädda kvar nykomlingen från Höör i högsta serien. Logiskt sett ska H65 vinna med sin rutinerade trupp, men vilja kan mycket väl slå klass i den här underbara idrotten. Mässing, Linnéll, Djapanovic, Wiberg, Ryde med flera får ta och höja sig rejält för att ta hem poängen. Jag tror på hemmaseger trots allt för nu lär ingen underskatta Skara.

21/1 Hellton - Skuru
Allt annat än bortaseger förvånar. Skuru var bra senast på hemmaplan (Skövde) och ser ut att ha hittat linjen. Hellton behöver minska de tekniska felen och vara kyligare i avsluten mot en av Sveriges bästa målvakter, Hanna Daglund. En handbollslektion för värmländskorna?

22/1 Oldenburg - Sävehof (EHF-cupen omg 3)
Måstematch för de regerande svenska mästarna. Samma gäller för motståndarna som också förlorat sina två inledande matcher. Oldenburg ligger åtta i de tyska ligan och borde vara en munsbit för Sävehof, trots Angie Geschke och Kelly Dulfer i truppen. Men årets upplaga av de svenska mästarna är inte att känna igen (även om Kristianstad fick stryk m 40-19 - bland annat tack vare blixtsnabba avkast). Kan Jamina Roberts sprida sin energi till lagkamraterna? Hon är den enda som varit riktigt bra efter jul. Den här matchen väljer jag att helgardera.

I samma grupp (A) möts Nantes och Randers - två obesegrade lag. Ifjol i EHF-cupen slog Randers ut Nimes, medan Nantes blev utslagna av H65 Höör. Sen möttes H65 och Randers och där drog mitt älskade lag det längsta strået. Jag hoppas på Randers såklart, men det blir svårt inför den stora franska hemmapubliken (3 500). Jag tror Nantes vinner med ett par mål.

Värt att notera: Efter att ha besegrat H65 i kvartsfinal blev Randers utslagna i semifinal av det ungerska laget Dunaujvarosi, som vann finalen (TuS Metzingen).

---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreakInga kommentarer:

Skicka en kommentar