onsdag 19 oktober 2016

SHE + CL: Femte omgången och andra rundan

Så hastar vi vidare in i den femte omgången i SHE och den andra i Champions League. Många matcher där det är svårt att sia som segrarna den här gången.

Emma Ekenman Fernis
17 (11) mål i SHE efter 4 omg och 11 mål i CL-
hur många fler blir det mot Lugi och Esbjerg?
Foto: Viktor Ljungström.

Mina införtips

19/10 Sävehof - Lugi
Repris på fjolårets tajta semifinalserie där fk Henkrik Signell verkligen fick upp ögonen för Lugis Hanna Blomstand. Hur går det den här gången? Jag tror att Sävehof seglar hem detta med ett par mål till godo, även om Blomstrand, Petrén och Lagerquist kommer att göra allt för att vinna. Omgångens mest sevärda match (märkligt att den inte TV-sänds).

Oddset (svenska spel): 1,10 - 16,00 - 8,10

22/10 Skara - Hellton
Viktiga, viktiga poäng för båda lagen, som ligger på varsin sida om nedflyttningsstrecket. Ska elitserierutinen avgöra till Karlstadgängets fördel efter käftsmällen mot Sävehof senast? Eller kan Skara överraska med sin åttonde spelare (publiken) i ryggen. Lär bli fullsatt då det också är derbykaraktär på matchen (ca 160 km). Omgångens viktigaste match.

Oddset (svenska spel): 1,70 - 9,50 -2,47

22/10 H65 Höör - Skuru
Toppmöte i Sporthallen med två lag som inlett säsongen lite småknackigt. Femman H65 mot sexan Skuru, vem hade trott det när SHE drog igång. Jag hoppas på fullt hus och den där omtalade röda väggen. Fart och fläkt lär det bli och en massa delikatesser över hela plan inkl räddningar med två av seriens bästa målvaktpar mellan stolparna. Hur det går? Oavgjort är min gissning.

Oddset (svenska spel): 1,85 - 9,20 -2,23

22/10 Heid - Skövde
Kan Skövde med formstarka Fatos Kücükyildiz få med sig båda poängen hem? Tja det är ingen enkel motståndare som lurar i Heidhallen. Jag tror ändå på seger för gästerna som inlett säsongen riktigt bra.

Oddset (svenska spel): 3,90 - 11,25 - 1,33

22/10 VästeråsIrsta - Kristianstad
Hemmagänget har kommit igång ordentligt, trots den snöpliga uddamålsförlusten senast mot Skövde (borta). Frågan är om gästerna hämtat sig efter bottennappet mot Boden senast (borta). Riktigt öppen match, som jag skulle helgardera.

Oddset (svenska spel): 1,80 - 9,40 - 2,30

23/10 Eslöv - Boden
Två lag med två poäng på kontot där bara målskillnaden avgjort placeringen (7 resp 9). Men den lär bli nog så viktig när vi summerar seriespelet i mars. Båda lagen tog sina poäng i förra omgången = gott om självförtroende i trupperna. Liksom gott om matchvinnare i båda lagen. Även här är det svårtippat. Oavgjort?

Oddset (svenska spel): 1,40 - 10,75 - 3,45

23/10 Sävehof - Esbjerg (CL) TV3 sport kl 14.45
Oj vad jag hade velat bo i Göteborg och kunnat se matchen på plats när Jenny Alm, Ulrika Toft Hansen (fd Ågren) och Filippa Idéhn kommer tillbaka (alla 3 lämnade Sävehof för proffslivet).  Båda lagen övertygade i den första omgången och har varsin seger på kontot. Högerniorna i resp lag gjorde 11 mål - holländskan Laura van der Heijden och Emma Ekenman Fernis. Jag hoppas på gott om publik i nyinvigda Partille Arena och en match fylld med fart och fläkt. Hur det går? Klar vinstchans för Sävehof.

Oddset (svenska spel): 2,73 - 8,20 - 1,65

---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar