tisdag 18 oktober 2016

SHE + CL: Den fjärde omgången och CL bjöd på glädjeämnen

Fyra rätt gav mina tips. Eslöv överraskade medan H65 "underraskade" - jag hade trott på ett oavgjort resultat i Lund.

Vad var roligast?
Sävehofs fina seger över Larvik i Champions League och Boden första tvåpoängare.

Vad imponerade?
Melissa Petréns insats mot H65 och de 9 målen och Emma Ekenman Fernis inställning och 11 mål mot Larvik i Larvik. Två Stockholmstjejer som klivit fram.

Vad var sämst?
Tja publiksiffrorna kan fortfarande bli bättre i Nacka Bollhall och i Heidhallen. Publik: (262+729+584+298+815+841 =) 3 529 personer.

Bodens Carin Bergdahl&co klev på
- två sköna, viktiga poäng blev resultatet.

12/10 Skuru - Skara 34-16 (16-10)
Nykomlingarna från Skara hängde fint med i 25 minuter (13-10), sen dödade Skuru spänningen genom att glida ifrån före och efter pausilan (19-10, 32.10). Programenlig seger för Nackalaget med 13 (!) målskyttar där Hanna Åhlén (6) och Angelica Wallén (5) var värst. Målvaktslöftet Rebecca Nilsson hade finfina 50% i räddningar (15/30). Bäst hos gästerna var ännu en gång nyförväret Monika Rajnohova med 6 mål.

12/10 Hellton - Sävehof 22-35 (9-18)
Det blev stora siffror igen när Hellton mötte de regerande svenska mästarna från Partille. Karlstadlaget hängde med i ca 20 minuter. Nio målskyttar i Sävehof där Louise Sand gjorde flest (9). Unga, duktiga målvakten Isabella Mouratidou fick chansen och tog den. 50% i räddningar (14/28). Målvakterna i Hellton var chanslösa - nyförvärvet Lotta Kulju levererande tillsammans med Lina Hillgren båda 5 mål.

13/10 Skövde - VästeråsIrsta 25-24 (16-16)
Gästerna från Västerås, med sin unga nya trupp, börjar hitta allt mer rätt. De bet ifrån bra i den första halvleken. I den andra klev hemmalaget på och när det skulle avgöras hade man i ännu en match turen på sin sida och vann med uddamålet. Hanna Edvardssons räddningar blev matchavgörande (57%, 15/26). Fatos Kücükyildiz (7), Tilda Matthijs och Sofia Berndtsson fem mål vardera. Hannah Flodman gjorde flest mål (6), men tjejerna som vann USM för damjuniorerna i april tar för sig allt mer.

15/10 Heid - Eslöv 22-26 (12-17)
Eslöv såg ut att ha greppet när lagen gick ut till halvtidsvilan. Men hemmalaget ville annat och krigade sig ikapp och förbi (19-18,44.28). Avslutningen på kampen gick ändå i gästernas färger, när framför allt nyförvärvet på kanten Andrea Johansson gjorde tre viktiga mål. En annan viktig spelare i slutfasen blev lånet från H65 - målvakten Evelina Sjöström med 66 % i räddningar (6/9). Kristina Zubonja (8), Janita Svenheden (5) och Josefin Wickström (51%, 15/29) blev för ensamma när poängen försvann till Skåne.

15/10 Lugi - H65 18-16 (7-5)
Säsongens andra TV-sända match blev målsnål med en hel del gnäll över domarinsatsen. Omgångens näst högta publiksiffra (815) visar vad derbyn betyder i Skåne. Målvakterna i respektive lag briljerade - Ida Nilsson 54% (13/24) och Jessica Ryde plockade straffar (4/7) annars 37% (9/24). Liraren för dagen fanns hos det vinröda hemmalaget med en Stockholmsimport - Melissa Petrén som fortsätter att visa fin form. 9 mål på kontot och två poäng till Lugi. Anna Olsson gjorde vad hon kunde, men H65 har mycket mer att ge.

15/10 Larvik - Sävehof (CL) 22-25 (15-11)
Omgångens ena stora glädjeämne. SEGER över Larvik på femte försöket! Bara att bocka och buga. Såg matchen på TV3 sport och blev riktigt imponerad av den fina insatsen från alla på plan. Spelaren för dagen var en fd lagkamrat till Lugis Petrén - Emma Ekenman Fernis tjongade in 11 mål. Flera från straffpunkten bakom Larviks bästa spelare = målvakten Sandra Toft. Kanträven Linn-Kristin Koren Rigelhuth gjorde flest mål i Larvik (8) inför 1 722 personer.

16/10 Boden - Kristianstad 29-27 (15-13)
Omgångens andra stora glädjeämne - SEGER för Boden = alla lag har poäng i årets upplaga av damerna högsta serie (SHE). Mest publik (841) och ledning från start till mål. Kanske satt resan i benen på Kristianstadspelarna, men å andra sidan har de gjort den här resan förut. Eller var det bara som så att det var dags för Boden att plocka poängen inför sin härliga publik? Emmy Nordmark fick göra många mål (5), men flest gjorde rutinerade Carin Bergdahl (8) och det lyckade nyförvärvet från Portugal Mariana Lopes (8). Kristianstads målvakt Lucie Satrapova blev mänsklig för första gången (35%, 11/31). Krigade på bra hos gästerna gjorde Mikaela Johansson (5 mål och lagets högsta MEP).