fredag 28 oktober 2016

DA: Femte omgångens införtips med derbyn, topp- och bottenmöten

Ännu en oviss omgång i den näst högsta serien, allsvenskan. Den inleds med ett "Göteborgs"derby och avslutas med ett toppmöte. Blir intressant att se om vi får bättre total publiksiffra än senast (1 334). Glöm inte bort att komma ihåg att passa på att ta dig till en hall och njuta av glöden på plan, nu när hösten kommit hit med regn, rusk och hala lövtäckta gångar (våra hundar tycker att jag kan gå ut själv i ovädret ;-))

Spårvägens offensiva försvar -
kan GUIF knäcka den nöten?
(Ellen Johnzon, Towe Andersson, Vanessa Mate  
och Sandra Fiedorowicz. 
Den vitklädda Lungagårdsspelaren 
är Matilda Ringholm).

Mina införtips

28/10 Bjurslätt/Torslanda - Kungälv
Ett "norr om Göteborgderby" (ca 30km emellan) där bortalaget är klara förhandsfavoriter i mina ögon. Men derby är derby så det gäller för Johanna Kjellman&co att leverera ännu en högklassig insats för att poängen ska försvinna iväg till Kungälv. I hemmalaget finns en av få sjuttiotalister i DA, Elisabeth Frisk, som förresten gjorde flest mål senast mot GUIF (borta). Derby är alltid sevärt = omgångens näst mest servärda match.

29/10 Lidingö - GT Söder
Stockholmsderbyna avlöser varandra. Detta är säsongens fjärde och högintressant. Lidingö är enda lag utan poäng, medan GT Söder fixat två (omg 3, RP). Jag tror på seger för gästerna som varit nära mot topplagen i tre matcher. Många som gillar att göra mål i truppen och ett samspelt offensivt försvar står mot Lidingös rutinerade garde, där Emma Jonsson stack ut senast (född -86, 6 mål mot RP). Omgångens viktigaste match.

29/10 Lundagård - Skånela
Ska Lundagård kunna hålla emot ett topplag längre än 40 minuter den här gången? De har varit nära både mot Tyresö och Spårvägen, men inte räckt hela vägen. Skånela har en fin mix av rutin och ungdomlig entusiasm - intressanta spelare är bland andra vänsternian Kristin Thorleifsdottir och målvakten Louise "Lollo" Eriksson. I hemmalaget har nyförvärven verkligen växlat upp. Senast var det Estelle Ahlqvist Lundh och Emelie Kristiansson. Vinner det gör Skånela med ett eller två mål.

30/10 Tyresö - Önnered
Uj vad jag hade velat vara på plats i Tyresöhallen på söndag (får "nöja mig" med Lugi-Heid ;-)). Två lag som gillar att spela en fartfylld handboll. Gästernas Jessica Ehrnbring och Evelina Källhage blir viktiga att få stopp på. Omvänt är Alexandra Lundström  och nyförvävet Elma Catic (fd Aranäs) två hemmaspelare som ÖHK får hålla ögonen på lite extra. Hur det går? Oavgjort tippar jag. Omgångens mest sevärda match.

30/10 OV - RP
Elvan tar emot tian och det lag som vinner får en härlig boost. OV fick en ordentlig lektion senast (-21 mot Önnered borta) medan RP vann (+9 mot Lidingö hemma). Kommer hemmalaget att fortsätta med sitt offensiva försvar eller kliva ner till mer klassiskt 6-0? Kan hemmatruppen samla ihop sig och ge sig den på att plocka hem segern? Eller kommer gästerna med så bra självförtroende i bagaget att poängen följer med upp till Linköping? Mycket svårtippat, men jag gissar på bortaseger. Omgångens näst viktigaste match.

30/10 Spårvägen - GUIF
Omgångens andra toppmöte. Fullt fart och fläkt lär det bli här också. Bra målvaktsspel och läckerier (som de säger i Danmark). Sandra Fiedorowicz och Towe Andersson är viktiga för Spåret. GUIF har en något bredare trupp där Sofia Tenglin, Josefin Johansson och Olivia Gemmel inlett säsongen bra. Hur det går? Om det gått att spela på matchen hade jag helgarderat. Gissar på bortaseger med uddamålet. Omgångens näst mest sevärda match.

---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar