lördag 15 oktober 2016

DA: Dags för omgång tre i näst högsta serien

En hel del spänning blir det under helgen i allsvenskan för damer. Kan inte låta bli att tjata om att detta borde vara en serie man fick spela på hos t ex Svenska spel. Många ovissa matcher med intressanta utgångar.

Jubel i Spårvägen i oktober 2013.
Då bortaseger mot Skövde - blir det
nytt jubel i helgen (Skånela hemma)?
Foto: Viktor Ljungström.

Här kommer mina gissningar:

15/10 Lidingö - Önnered
Här tror jag att det blir en ganska enkel seger för gästerna. Visserligen har Lidingö spelare med rutin, men truppen är tunn och Önnered har ett klart mycket bättre målvaktspar i Nirvander-Nasser.

15/10 Tyresö - GUIF
Två obesegrade lag som möts i Tyresöhallen. Gissar på mycket fart och fläkt, bra målvaktsspel och jämnt hela vägen in i kaklet. Mest troligt blir det oavgjort, men hemmaplansfördelen finns där som en liten extra bonus. Omgångens mest fartfyllda match.

Införtext på Tyreös hemsida
Införtext på GUIFs hemsida

15/10 GT Söder - RP
Nykomlingen med det "äckliga" 3-2-1 försvaret mot RP som förlorat stort i sina två första matcher mot två tippade topplag (Önnered och Skånela). Jag tror på en ganska komfortabel hemmaseger då GT Söder spelat jämnt med de två tippade topplag man mött (Kungälv och Önnered).

Införtext på GT Söders hemsida

16/10 OV - Kungälv
Nykomling på besök som möter ett tippat topplag som verkligen underpresterat i säsongsstarten. Kungälv har 4 poäng och OV har 0 poäng efter de två första matcherna. Har tränarna Möllerx2 fått sin trupp till att tro på seger eller blir det en ny förlust? Per Johanssons trupp med nyförvärven Lundbäck och Karlsson, som har elitserierutin kan mycket väl avgöra. Jämnt och spännande eller en tydlig seger för gästerna?

16/10 Bjurslätt/Torslanda - Lundagård
En intressant match. Hemmalaget har fått upp ångan, även om det blev en förlust uppe i Stockholm förra omgången (20-23 mot Spårvägen). Gästerna fick en lektion av Tyresö i förra omgången i fart och fläkt (21-26). Riktigt roligt anfallsspel av Engdahl&Franz trupp och på slutet testade Lundagård ett mycket offensivt försvarsspel. Målsnålt och delad poäng ligger nära till hands.

16/10 Spårvägen - Skånela
Stockholmsderby för en icke-stockholmare när innerstadslaget Spårvägen tar emot Märstagänget. Massor av prestige för dessa lag som mötts av och till under årens lopp i olika serier. Skånela har varit riktigt bra i inledningen och Spårvägen har överraskat mig. Omgångens klart mest intressanta match. Hur det går? Ja det vete sjuttan - jag hade helgarderat om det gått att tippa på denna häftiga serie.

---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar