fredag 21 oktober 2016

DA: Bottenkamp, derby och toppmöte i omgång fyra

Ny helg = nya matcher i damernas allsvenska (DA). Det går redan att se små tecken i tabellen på vartåt den här säsongen lutar. Mycket intressant bottenstrid i Linköping och ett toppmöte i Mimershallen bland annat. Ta er ner till hallarna och njut nu när vinden tjuter runt knuten och regnet gör allting blött.

Kungälvs Emilia Lindmark gjorde
flest mål senast mot OV (5). 
Blir det fler i toppmötet mot Tyresö?
Foto: Viktor Ljungström.

Mina införtips

22/10 Önnered - OV
Kanske har OV fått igång sitt maskineri efter matchen mot Kungälv senast? Martina Persson var ett extra utropstecken, men kan hon och de andra i Helsingborgslaget verkligen hota hittills överlägsna Önnered? Jag tror inte det. Gissar på seger för hemmalaget med 5-6 mål.

Införtext Önnered

22/10 RP - Lidingö
De båda "nollpoängarna" möts i omgångens viktigaste match. Avgör rutinen som spelarna från Lidingö besitter eller är det den ungdomliga oräddheten i RP som tar hem poängen? Eller blir det delad poäng? Här helgarderar jag i en förmodligen målsnål kamp. Extra viktigt att domarparet gör en bra insats (Martinovic och Svensson).

22/10 Lundagård - Spårvägen
Det här borde Spårvägen vinna ganska komfortabelt. Men jag som följt Lundagårds äventyr i allsvenskan vet att på hemmaplan är de tuffa att möta. Senast lagen träffade på varandra var i elitseriekvalet våren 2015. Då blev det en knapp bortaseger för Spåret (26-24) och en rejäl vinst hemma (41-21). Kanske något liknande även den här gången?

Införtext Spårvägen

22/10 Kungälv - Tyresö
Toppmöte med två lag som gillar fart och fläkt framför varsitt intressant målvaktspar Börjesson/Kjellman resp Eriksson/Holst. Jag hoppas klubben kan locka mycket publik till omgångens mest sevärda match. Vem som vinner? Båda lagen fick sig varsin "omgång" senast - Kungälv borta mot OV (oavgjort) och Tyresö hemma mot GUIF (segermål i slutsekunden efter uppförsbacke hela matchen). Jag håller en slant på Tyresö som har mer rutin.

Införtext Tyresö

23/10 Skånela - GT Söder (dubbelarrangemang med herr som "efterrätt")
Stockholmsderby nr 3 står för dörren. Märstalaget med Louise "Lollo" Eriksson i målet och massor av rutin är mina klara förhandsfavoriter. Intressant att följa hur hemmalaget klarar GT Söders offensiva försvar. Det är som med Lugis i den högre serien - svårt att ta sig igenom = en målsnål, men sevärd kamp.

23/10 GUIF - Bjurslätt/Torslanda
Hemmaplansfördelen överväger för det mesta. Frågan är om gästerna kan upprepa sin insats från förra omgången? Jag gissar på en jämn match, där GUIF drar det längsta strået med hjälp av fart, fläkt och att Josefin Brodd Björklund vinner kampen mot Sophie Ogrelius&co.

---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar