DA: Favoriterna tog poängen i andra omgången

Sex rätt av sex möjliga när jag summerar den andra omgången. Skånela leder serien med 4p och +26 och i den andra änden hittar i RP m 0p och -27. Tabell hittar du längst ner i inlägget.

-Emelie Kristiansson, Mathilda Ringholm (ML) och Therese Persson.

Roligast?
Åldersspannet - de yngsta spelarna är födda 1999 (7st) och de äldsta på 70-talet (2) och sju på 80-talet. Alltså finns det utrymme för att spela längre på den näst högsta nivån.

Mest speciellt?
Kristin Thorleifsdottirs 11 mål - lite drygt en tredjedel av alla Skånelas mål (36%). GT Söders "besvärliga" 3-2-1 försvar som stökar till det för motståndarna. Helt i min smak med offensivt försvar som är så utvecklande för spelarna och roligt att titta på för publiken.

Sämst?
Tja publiksiffrorna kan bli bättre eller vad sägs om (307+174+200+301+142+169 =) 1 293 personer. Flest i Kungälv (307) och minst i Brännkyrkahallen (Spårvägen, 142).

Delar av de 174 personerna i
Lunds Idrottshall på lördagseftermiddagen.

Kungälv - Lidingö 30-22 (13-11)
Det blev spännande i Mimershallen när rutin kom på besök i form av Lidingö SK. Nykomlingen och hemmalaget fick kriga matchen igenom för att få med sig de två poängen. Nyförvärven från Heid klev fram och avgjorde - Amelia Lundbäck (9) och Rebecka Karlsson (6). Flest mål hos gästerna gjorde Isabella Bengtsson (5) och Hanna Elenius (5). Rutinerade mittsexan Anna Ljungdahl Rapp gjorde 3 viktiga mål och verkar ha kommit bra in i serien.

Lundagård - Tyresö 21-26 (11-10)
En kamp som svängde fram och tillbaka i 40 minuter med härlig intensitet och snabbt spel. Sen ryckte Tyresö åt sig en sexmålsledning (22-16) med hjälp av Sara Odden (5) och Elma Catic (5) och Lundagård orkade inte hämta upp försprånget. Tyresös playmaker Alexandra Lundström (6) klev fram när det som bäst behövdes. Lundalagets nyförvärv Mathilda Ringholm (Eslöv) var nyttig på nya positionen, mittsex - 4 mål. Extra plus till de båda målvakterna Mathilda Persson och Evelina Eriksson som höll siffrorna nere.

Önnered - GT Söder 22-18 (13-6)
Efter 40 minuter ledde hemmalaget med +10 (18-8), men vad hände sen? Nykomlingarna från södra Stockholm gör fem raka mål och det kryper in nerv i matchen. Önnered reder ut situationen och vinner till slut. Flest mål i hemmalaget gjorde Linnea Säreborn (7), Jessica Ehrnbring (5) och Jessica Ahlert (5) = 77% av målen. Målbäst i krigargänget med det offensiva försvaret (3-2-1) var Mikaela Geberger (4) och Emelie Kindlund (4).

GUIF - OV 20-17 (10-9)
Precis som jag misstänkte blev detta en jämn och spännande tillställning. Helsingborgskorna styrde första halvlek och Eskilstunalaget den andra. Avgörandet kom sista kvarten när rutinerade nyförvärvet målvakten Josefin Brodd Björklund stämplade in på allvar. Det gav ett tremålsförsprång som avgjorde slutstriden. Flest mål i Guif gjorde Josefin Johansson (7) och i OV var det  Emilia Blomberg (6).

Spårvägen - Bjurslätt/Torslanda 23-20 (14-11)
Elitserierutinen för hemmalaget avgjorde när Sandra Fiedorowicz (6) och Towe Andersson (5) tog vara på chanserna. Fjolårets tiondeplacerade  (Fiedorowicz, 94 mål) och sjuttonde (Andersson, 85 mål) skytteligaspelare tog ansvar. Hos gästerna var det också en rutinerad spelare som klev fram - sjuttiotalisten Elisabeth Frisk, som även fick priset som bortalagets lirare. Sophie Ogrelius gjorde flest mål i BT (5).

Skånela - RP 30-15 (17-8)
Gästerna från Linköping hängde med i tjugo minuter, sen gick Märstatåget. Vänsternian i U18-landslaget Kristin Thorleifsdottir hade målfest med 11 nätkänningar. Främst i RP var Elin Sjöbrink (4)