onsdag 26 oktober 2016

DA: Fjärde omgången bjöd på både vin och vatten

Fyra av sex rätt blev det i den fjärde omgången. Överraskade mest gjorde RP med sin målrika andra halvlek (16 mål).

Vad var roligast?
Att nykomlingarna Kungälv och GT Söder fortsätter att ta för sig och inte visar någon större respekt.

Vad stack ut lite extra?
Att serien redan börjat skickta sig på mitten - sex lag på fem poäng eller mer och sex lag med två poäng eller mindre.

Vad var sämst?
Publiksiffran och domarinsatsen i Lunds Idrottshall.

Publik: (250+325+87+297+100+275=) 1 334

Josefine Brodd Björklund (här i Kärra 2012).

Önnered - OV 34-13 (18-5)
Det blev en rejäl överkörning av gästerna från Skåne i ÖHK-hallen. OVs nya utgrupperade försvar läckte betänkligt när Önnereds målsprutor Jessica Ehrnbring (7) och Evelina Källhage (8) klev på. Kanske var det elitserierutinen från att möta ett annat Skånelag med offensivt försvar (Lugi) som märktes? Plattmatch av OV eller hör laget till den nedre regionen den här säsongen? Flest mål gjorde Maryann Orysakwe (4).

Matchreferat Önnered

RP - Lidingö 24-15 (8-8)
Det blev en målsnål match i 48 minuter (14-13), sen fick Lidingö sin andra utvisning (matchens tredje). Då ryckte RP åt sig ett litet försprång när Elin Sjöbrink (7) och Elisa Sjöö (2) hittade nätmaskorna. Gästerna från Stockholm orkade inte svara trots en fin insats av rutinerade mittsexan Emma Jonsson (6). Nu är Lidingö det enda laget utan poäng efter fyra omgångar.

Matchreferat RP
Matchreferat Lidingö

Lundagård - Spårvägen 22-25 (13-8)
En första halvlek med massor av tekniska fel och konstiga domslut. Lundagård klev på mot Spårvägens låga offensiva försvar med stor framgång. Fia Ertzinger var duktig i hemmalagets mål. Andra halvlek började som den första slutade och när Estelle Ahlqvist Lundh gjorde 17-10 (38.54) suckade de förra lagkompisarna på läktarplats uppgivet (Melissa Petrén, Andrea Johansson och Martina Eifrem). Fyra raka Spåretmål senare och det blev match. Trots olika taktiska manövrar av Engdahl&Franz kom gästerna i kapp (20-20, 53.49) och förbi. Sandra Fiedorowicz (9), Towe Andersson (5) och Kristina Netterlid (4) tillsammans med målvakten Linnea Björkman och ett allt tajtare försvar gav två poäng med på tåget till huvudstaden.

Linnea Björkman förklarade matchscenariot så här:
" Vi var försenade med tåget och tog med oss den stressen in i matchen. I paus pratade vi om att vi vet att Lundagård drar ner på tempot. Vi skulle gå ut och spela vårt spel igen med mer fart."

Matchreferat Lundagård
Matchreferat Spårvägen

Kungälv - Tyresö 30-25 (13-11)
Snabb och sevärd handboll blev det inför omgångens mesta publik (325). Gästerna hängde bra med tills Johanna Kjellman ännu en gång hittade rätt mellan stolparna. Hennes säsong har verkligen inletts strålande. När hemmalaget ryckte åt sig en femmålsledning en bit in i andra halvlek orkade inte Tyresö svara. Tyresös Alexandra Lundström 7 mål och Kungälvs Rebecka Karlsson 6.

Matchreferat Kungälv
Matchreferat Tyresö

Skånela - GT Söder 24-23 (18-12)
Hemmalaget inledde bäst i Stockholmsderby nr 3. Det såg ut att bli en komfortabel seger när Veronica Wislander satte 21-13 (35.01). En time-out några minuter senare av Söders Peter Stolperud och målvaktsbyte till Nathalie Fernandez Nilsson gav resultat. Resten av matchen blev mer och mer spännande, när gästerna stängde bakåt och gjorde mål framåt. Det var så jag trodde hela matchbilden skulle bli, men enligt rapporterna har Söder fått en "dålig vana" och vara trögstartade = ge motståndarna ett mer eller midre rejält försprång i början av matcherna. Skånelas Kristin Thorleifsdottir 8 mål och Söders Sanna Stolperud 6 mål.

Matchreferat Skånela
Matchreferat GT Söder

GUIF - Bjurslätt/Torslanda 28-21 (15-13)
Så kom hon igång på allvar GUIFs nya målvakt Josefine Brodd Björklund med mångder av frilägesräddningar. Hemmaledning från avkast till slutsignal även om Torslanda bet sig fast en bit in i andra halvlek. Fyra femmålsskyttar - en i Torlanda (Elisabeth Frisk - äldst på plan) och tre i GUIF (Sofia Tenglin, Caroline Karlsson och Josefin Johansson).