fredag 21 december 2012

U16-landslaget på träningsläger - en bildserie

Det yngsta landslaget hade sitt första träningsläger i Lund i förra veckan (10-13 december). Förbundskapten för U16 (årg -96/97) är Ola Månsson. Han är aktuell som tränare för allsvenska O/V Helsingborgs herrlag. Mer känd för oss på damsidan, som framgångsrik coach för Team Eslövs IK med SM-finalspel 2011.

Fk Ola Månsson med ass fk Hamed Khazrai i bakgrunden
 
Vid sin sida har han Hamed Khazrai, tränare för Kärra HFs damjuniorer och Niklas Blomgren, som finns runt Skuru IK. I U-16 landslaget är Hamed assisterande och Niklas målvaktstränare. Alla tre är nya i landslagssammanhang. Precis som överledaren Stefan Friberg.

Niklas Blomgren - målvaktstränare

En med landslagsrutin är sjukgymnasten Ulrika Moberg-Andersson. Hon kommer direkt från fem framgångsrika år med 92/93-landslaget och har två UVM-guldmedaljer i bagaget.

Dag 4 - mycket att göra för Ulrika Moberg-Andersson.

Jag passade på att kolla både på träningsmatch och träning. Här kommer ett axplock.

 
 

 
 
 
 
 
Nästa samling är i februari. Det är dags för lagets allra första landskamper - motståndare blir Norge (Oslo). Då kanske några från den yngsta årgången (-97) har hunnit slå sig in. U16-landslagets första kval är UEM-kvalet i mars. Motståndare: Spanien (värd), Italien och Bulgarien. Två lag går vidare till UEM i Polen (augusti). Innan dess är det ungdoms- OS i Utrecht i Holland (juli).
 
Full fart med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar