lördag 8 december 2012

Krönika: Nis och ännu en skräll?

Det var gött med två nya svenska poäng i torsdags (6/12) mot Makedonien och ljuvligt att se glädjen efteråt.

Vinnarlycka efter matchen mot Makedonien
och platsen i huvudrundan.
Foto: från den officiella EM-sajten
 
Fler matchbilder från Sverige-Makedonien hittar du här
 
Frankrike står för motståndet i den tredje och sista matchen i Nis. Är det dags för Sverige att ta en fin skalp eller är fransyskorna fokuserade nog för att ta med sig poängen? Matchstart 18:15, men TV-sändningen börjar 18:00 på TV4.
 
Redan på yogan imorse pratades det om att se matchen, så nog snor de folkets hjärtan kvickt som tusan de här tjejerna.
 
Matchen mellan Danmark och Frankrike i torsdags var något av det bästa jag ett i handbollsväg på ett bra tag. Allt man kan önska sig förutom en tveksam domarinsats. Det var jämnt ända in i kaklet och vilka handbollsdelikatesser vi fick se!!! Jag var faktiskt glad att "Mulle" och Burgaard inte fick igång samma spel mot Sverige, för vilken match de gjorde! Förstås extra roligt att höra de danska kommentatorerna leva sig in och bli så häftigt överraskade, trots överkörningen i september på hemmaplan i Århus (32-27).
 
Burgaard och Mulle har full koll på spelmotorn Lacrabere
Foto: från den officiella EM-sajten

 
Jag hoppas på en lika härlig handbollsproaganda idag och visst vore det härligt med två poäng ytterligare. Det är ingen orimlighet för lagen brukar spela jämnt, men fransyskornas fysik har hittills tagit ut sin rätt i slutet av matcherna. T+T har säkerligen ett par ess i rockärmasrna att ta fram och tjejerna en hel del att visa upp. Varför inte göra ett par "Lövgren"?
 
Lyxliraren Andersson kommer att byta till danska TV2 och forsätta se Danmark-Makedonien med lite mumsigt på soffbordet. Ute sjunker temperaturen efter en härligt solig vinterdagsolen. Just nu har vi sju minusgrader och cirkus en decimeter snö.
 
 
 
Jag hoppas du passar på att njuta av all härlig handboll som bjuds i TV-rutan den här decemberdagen (SVT1 visar RIK-Malmö också).
 
Fotnot: Sverige-Frankrike i de senaste mötena - VM 2011 förlust i åttondelsfinalen med 23-26. OS 2012 förlust med 17-29. Möbelringen cup förlust med 22-24.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar