torsdag 6 december 2012

Krönika: Ljuset på Nis och fler poäng?

Det blev en skrällseger i tisdags (Danmark) och intresset för vårt landslag med handbollstjejer exploderar ännu en gång mitt i julförbedelserna. Ikväll kl 18.00 sänds match nr 2 i TV4 med fullt av folk framför TV-apparaterna.
 
Gamle stormålvakten ger instruktioner.
 
Experterna tippar samstämmigt en enkel seger över Makedonien, som nästan spelar på "hemmaplan". Hm. Detta baserat på hur världslaget Frankrike körde modell kross (15-10 + 14-6). Hm. Sverige körde INTE modell kross mot Danmark utan mer modell kämpa och fajtas. Hm.
 
Viktigt är att båda Sveriges målvakter kommer igång och tror på sig själva. Gentzel har kommit ner och har möjlighet att ge trygghet till både Ia och Cissi. De fina, precisa kontringspassen till våra geparder till kantspelare ger mumsiga bonusmål :-)

Se intervju med Gentzel här
 
Jag hoppas på seger, oavsett om det återigen blir med ett mål. Det kan ju faktiskt bli som så att Makedonien slår Danmark på lördag. Det har laget kaxigt uttalat sig om nämligen. Så en vinst är j-lt viktig ikväll. Ännu en match med inställningen
 
- Vi vill inte komma hem och säga att vi har haft kul. Vi vill komma hem och ha vunnit matcher (=presterat)!
 
Vi vill alla ha fler bilder, som den här, eller hur!?
 
Galet vild glädje efter Danmarksegern
Foto: från den officiella EM-sajten.

 
Fler bilder från segern över Danmark finns här
 
I Lund är det vintern som regerar, fast som nedflyttad norrländska stortrivs jag med det.
 
 
 
Håll nu en tumme eller två för ännu en seger!
 
Jo just det, som den lyxlirare man är i den här delen av världen, är det bara att byta till danska TV2 direkt efter Sveriges match och följa Danmark-Frankrike. Det er dejligt :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar