måndag 10 december 2012

Krönika: Belgrad here we come :-)

Här hemma vräker snön ner och det är bara så himla underbart, tycker jag. Men skåningarna försöker i vanlig ordning salta bort "möget". En omöjlig uppgift?

Vem vinner kampen - saltet eller snön?
 
Det svenska damlandslaget har flyttat på sig till huvudstaden Belgrad, som också är inlindat i snö. Just nu spelar Danmark mot Tjeckien i KOMBANK Arena och tja. Matchen präglas av massvis av tekniska fel och matchbilden börjar likna den Norge hade mot samma lag i förra veckan. Inte särskilt mycket publik, men lagom till dagens sista match lär det bli "andra bullar".
 
Då möter Sverige hemmanationen Serbien för första gången. Hög ljudkuliss och förhoppningvis ett gäng tjejer, som tagit nya tag efter handbollslektionen senast mot Frankrike.
 
Innan turneringen var lagets (officiella?) målsättning att ta sig vidare till huvudrundan. Undrar vilken målsättning man satt upp nu? Fler segrar? Sverige förknippas utomlands med snö och jag hoppas att svenskorna vräker sig över serbiskorna och ger dem en handbollslektion både i försvaret och anfallet!
 
Dags för försvarsgeneralen Jacobsen,
att visa vilken smart elaking hon är?
Foto: från den officiella EM-sajten 
 
Givetvis kommer hemmanationen att försöka grusa/salta bort en svensk seger, men...
 
Ahlm - en äkta fajter! Det lovar gott.
Foto: från den officiella EM-sajten
 
I VM 2011 var det Jessica Helleberg, som fick ros för sin inställning att gå in och kriga oavsett blåmärken och annat. I matchen mot Frankrike kom en annan krigare in och kämpade vidare - Johanna Ahlm. Undrar om vi kan få se 16 krigare i matchen mot Serbien. DET vore härligt :-)
 
Matchen sänds i sjuan kl 20:10. Dags för mer svensksignerat handbollsmums såhär i juletid?
 
Ängel, gråtomte, vintergrönt å så riktig (!) snö
(en "grön vinter" får vi fuska med bomull nämligen).
Nu är julen verkligen i faggorna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar