torsdag 13 december 2012

Krönika: Sista matchen i Belgrad?

God Luciamorgon. Ute är det minus åtta minusgrader och gott om snö. Damlandslaget spelar sin sista match i EM-huvudrundan nere i Belgrad. Vinst mot Tjeckien vore mumma och ett skönt avslut på turneringen.

Klara för semifinal är Montenegro och Ungern, som får möta Norge och ?? Grupp I är verkligen öppen, men jag tror att hemmanationen drar det längsta strået, trots att de möter Frankrike i sista matchen. Frankrike och Spanien har varit en "skuffelse", när de väl kom in i huvudrundan. För mig var de solklara EM-semifinalister.

Det verkar vara som så att pendeln svänger och att den fördelning av lag, som finns med i Champions Leagues huvudrunda också avspelglar sig i EM. Östeuropa har "kommit ifatt".

Här hemma i Lund har det yngsta landslaget, U16, sitt träningsläger. Det har spelats två träningsmatcher inför fullsatta läktare. Damlandslagshandboll lockar publik uppenbarligen.

Avslutningsvis kommer här lite bilder. Håll en tumme eller två för svensk vinst med stora siffror ikväll :-) TV4 sänder med start kl 15:55. (TV4Xsport sänder Serbien-Frankrike och Norge-Danmark)

Skyttedrottningen Katarina Bulatovic, Montenegro 36 mål hittills.
Ungerskan Tomori försöker stoppa, men....
Foto: från den officiella EM-sajten.
 
Danmarks Kristina "Mulle" Kristiansen leder assistligan.
Foto: från den officiella EM-sajten.


Katrine Lunde Haraldsen - återigen i toppen.
Leder målvaktsligan med 43% i räddningsprocent.
Foto: från den officiella EM-sajten.
 
Målade naglar, tejpade fingrar och en röd handboll = EM i Serbien.
Foto: från den officiella EM-sajten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar