tisdag 11 december 2012

Krönika: Belgrad och en supermatch eller?

En poäng och fortfarande möjlighet att ta sig till semifinal. Vem hade trott det för en månad sedan? Eller för två månader sedan (= 11/10), då Per J tackat för sig efter landskamperna mot Island med ett ganska nykomponerat landslag. Förhandlingar pågick med nya förbundskaptenskonstellationen (kul ord va ;-)) T+T, men inget var officiellt.

På ett par veckor har T+T sett till att svenskorna vunnit två mästerskapsmatcher, spelat en oavgjord och förlorat en match - å så gnälls det!!!

En engagerad svensk coach :-) i Serbienmatchen.
Foto från den offociella EM-sajten
fler bilder hittar du här

Presenterat sig för den svenska publiken har landslaget verkligen gjort. Igår, mot Serbien, var det Ulrika Ågrens och Emma Hawia Svenssons (födelsdagsbarn och två mål) tur. Roligt att se hur Bella (Isabelle Gulldén) och Torsten (Linnea Torstenson) tog ansvar och såg till att Serbien inte lyckades salta bort svenska poäng. I kampen mellan salt och snö blev det oavgjort.

Ulrika Ågren var stekhet mot Serbien.
I Danmark vet man om hennes kapacitet efter två år i rad som årets mittsexa.
Foto: Victor Ljungström.
 
Idag (11/12) är det dags att möta storfavoriterna och de obesegrade (EM-, VM- och OS-) mästarna från grannlandet Norge. Hm. Kanske kan detta att lagen möttes i Möbelringen Cup hjälpa på samma sätt, som mot Danmark i inledningsmatchen = en "oväntad" vinst? Tja varför inte? Fram med krigarmentaliteten tjejer! Matchen visas på TV4 med start kl 15:55.

TTHs och Danmarks Sandra Toft,
en äkta krigare i målet - kolla in hennes händer!
Foto från den offociella EM-sajten

I dansk media är man helt övertygad om att det blir svensk förlust och att Håndboldkvinderna besegrar Serbien och att Danmark tar sig till semifinal. Himla roligt att lyssna på är det som boende på andra sidan Sundet. Snacka om självtillit :-)

Montenegro landslag efter segern mot Ungern.
Foto från den offociella EM-sajten

Full omgång är det ikväll med sex matcher. Mest spännande i grupp II är matchen mellan Ungern och Rumänien - vinnaren där har en klar chans att ta sig till semifinal. Montenegro ser ruggigt vassa ut och är mitt tips på det ena laget i finalen. Vem hade trott att det skulle gå så bra när Popovic och Savic lämnade efter OS-silvret? I laget finns 11 spelare i CLs huvudrunda (åtta i Budcnost, en i Györi och två i Oltchim).

Ikväll ska jag bege mig till Borgebyhallen och bevaka U16-landslagets första träningsmatch mot allsvenska O/V Helsingborg. Lite småspännande. Flera spelare har redan elitserierutin. Fk är Ola Månsson till vardags i O/Vs herrlag med ass. Hamed Khazrai till vardags Kärras damjuniortränare.

Vinterljus en decembermorgon.
 
Nu ska hunden och jag ut och njuta i snön. Önskar dig en fin dag, var du än befinner dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar