fredag 31 mars 2017

Avslut med en överraskning och en tuff fajt (SHE 22)

Att avsluta grundserien med fem rätt är jag nöjd med. Boden visade att kvalspelsformen är där, medan Skövde fortfarande är ett frågetecken inför slutspelet.

En spelare som verkligen växt in i SHE.
Skaras danska Ida Mikkelsen, som kom 
till klubben under EM-uppehållet i december.
45 mål, 21 assist och 16,36 i MEP på 12 omgångar imponerar.
Foto: Martin Trobäck.

Vad var roligast?
Att bottenlagen Skara och Boden bet ifrån rejält mot Lugi respektive Skövde. Det lovar gott inför kommande kvalspel. Jag ser gärna att dessa två publikmagneter blir kvar i högsta serien.

Vad stack ut?
Hanna Daglund med 59% mot VästeråsIrsta. Tilda Olsson och Emma Ekenman Fernis som båda gjorde 11 mål.

Vad var sämst?
Publiksiffran i Eslöv. Jag hoppas att många kommer och stöttar dem under det kommande kvalet.

Kommentar till slutspelsvalen
Alla rätt :-) Det som var slående var att  Signell, Brljevic och Svarén nämnde de kortare resorna som skäl till valen. Första gången alla var så tydliga med det.

Omgångens publiksiffra (614+358+449+212+485 =) 2 118

Mina summeringar

LUGI - Skara 25-24 (13-12)
Jag valde att se matchen i stället för att följa den via live score eller SHEplay. Det visade sig vara ett bra beslut för Skara överraskade positivt och ledde med +3 med kvarten kvar (17-20). Då visade Lugis Hanna Blomstrand klass och fick hela det vinröda laget att höja sig när viktiga lagkaptenen och försvarsgeneralen Anna Lagerquist nötte bänk hela matchen. Skara hade chansen att plocka den ena poängen, men blev olyckligt bortdömda i slutsekunderna av annars duktiga domarparet Olovsson&Quist (premiär i högsta damserien). Flest mål för Lugi gjorde Hanna Blomstrand (7) och i Skara var det Ida Mikkelsen (6).

Värt att notera: Skara får möta Kungälv med fd förbundskaptenen Per Johansson på bänken. Han försökte värva in Anna-Maria "Majsan" Johansson till slutspelet, vilket påminner om hur han fick Theresa Utkovic att hjälpa Boden till en SHE-plats förra säsongen.

Skuru - VästeråsIrsta 31-17 (18-7)
Kan man skriva något annat än överkörning? Vad är det som gör att Västeråsarna har så svårt mot just Skuru? Viola Paulsen som var säkerheten själv mot LUGI bjöd på passmissar och brända lägen. Rutinerade assistdrottningen Ellenor Åström Nilsson hade minus i MEP (-0,6). Utan Hannah Flodmans skytte blev man för tunna eller var det taktik, då herr Båverud säkerligen misstänkte att det skulle bli Skuru i kvartsfinalspelet? Bra i Skuru var de fd VI spelarna Hanna Daglund (59%, 13/22) och säsongens utropstecken Alexandra Bjärrenholt. Dessutom levererade Hanna Åhlén och Angelica Wallen. Flest mål för Skuru gjorde Bjärrenholt och Åhlén - båda 6 mål. I VI blev Viola Paulsen och Miriam Sandberg Salach målbäst med 4 mål vardera.

Skövde - Boden 28-30 (16-14)
Omgångens skräll? Nej jag tycker inte det. Boden har hittat rätt i de senaste omgångarna. Det är Skövde som underpresterat igen. Hemmalaget ledde med med 25-20 (43.00) och tappade avslutningen med 10-3 när gästernas Emmy Nordmark klev på och gjorde sju av sina totalt tio mål. Flest mål för Skövde gjorde Tilda Olsson (11) och för Boden var det Emmy Nordmark (10).

Värt att notera: Skövdes Sara Johansson vilade och känner fortfarande av axelskadan från ligalandslaglägret och är osäker på spel i inledningen av slutspelet.

Heid - H65 Höör 22-30 (12-16)
Efter en kvart kontrollerande gästerna från Höör matchen (5-7, 15.01). Sedan var det mest en fråga om hur stor målskillnaden skulle bli när Mikaela Mässing mötte sina gamla klubbkamrater. H65 är uppe i tempo tack vare framgångsrikt matchande i Challenge Cup. Flest mål för Heid gjorde Janita Svenheden (5) och för H65 Mikaela Mässing (7).

Eslöv - Sävehof 19-31 (9-14)
Så stod de där överst i taballen igen IK Sävehof. Ska de bli lika dominanta som Stockholmspolisen var på 70- och 80-talet (12 SM-guld och framgångar internationellt också)? Eslöv hängde med i tjugo minuter (7-8, 20.57). Flest mål för Eslöv gjorde Lina Wessberg (5) och för Sävehof var det Emma Ekenman Fernis (11).

Hellton - Kristianstad 25-28 (12-17)
Det såg ut att bli en ganska komfortabel resa för gästerna från Kristianstad. 17-22 på tavlan efter 40 minuters spel. Då tog Helltoncoachen time-out och tio minuter senare kvitterade Lina Hillgren till 24-24 (51.01). Nu var det Kristianstad som tog time-out och vad än Stefan Wall sa så fick det fart på spelarna. Gästerna vann avslutningen med 4-1 och två av målen var signerade Asli Iskit. Flest mål för Hellton gjorde Lina Hillgren (7) och för Kristianstad var det Linnea Jönsson (7).

Värt att notera: Lagom till slutspelet lämnar huvudtränare Stefan Wall sitt uppdrag. Anledningen, enl Kristianstadbladet, ska vara en infekterad konflikt med klubbledningen (läs Sten Ravhed). Lennarth Ebbinge går in och coachar laget under slutspelet.

---
Läsare under januari 2017: 11 471
Läsare under februari 2017: 10 999
Läsare under mars (hittills): 12 590
---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak (181)
Facebook: Damhandboll framför allt (gillar: 490; följer: 512)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar