onsdag 22 mars 2017

Spännande avslutning när SHE drar igång igen (21)

Nu nalkas slutet av grundserien. Det som många spelare, ledare och publik sett fram emot väntar runt hörnet = slut- och kvalspel.

Inget är klart ännu annat än vilka lag som ska spela slutspel och vilka som kämpar för att slippa direktnedflyttning. Lite längre ner hittar du mina införtips.

SHEs tuffaste spelare?
Helltons Ida Holm (-97) leder utvisningsligan, 
har gjort 40 mål och 11 assist.
Härligt med spelare som visar att handboll inte är för mesar.
Foto: Viktor Ljungström.


Kort om USM
Under omgången (SHE 21) spelas också USMs fjärde steg för både damjuniorerna (och A-flickorna), 25-26 mars. Intressant att konstatera att sju av lagen varken kommer från SHE eller allsvenskan. Kolla fördelningen nedan:

SHE (8): Skuru (Nacka), Skara, Skövde, LUGI, Heid, Sävehof, VästeråsIrsta, Hellton
Allsvenskan (5): Kungälv, Skånela, Göksten (GUIF samarbete), Tyresö, Torslanda
Övriga (7): Hallby, Tumba, H43, Halmstad, IFK Malmö, Kävlinge, Rosersberg

USMguldmedaljörerna 2015/2016
VästeråsIrstas damjuniorer.
Foto: Annette Andersson


Värt att notera: Extra stolt är jag över att min moderförening Härnösands HK tagit sig till USMs finalsteg bland B-flickorna. STORT GRATTIS!

Mina införtips

23/3 VästeråsIrsta - LUGI
Nyckelmatch till seriesegern för gästerna från Lund. Västeråslaget är alltid svårspelade på hemmaplan. Intressant blir att se hur de landslagsuttagna spelarna fixar att inte ha fått någon vila - Ellenor Åström Nilsson, Hannah Flodman, Irma Schjött, Olivia Löfqvist, Anna Lagerquist och Hanna Blomstrand. Vila har inte heller VIs coach Båverud fått, då han jobbade med ligalandslaget. Jag tror det blir tufft, tajt och seger för de vinröda = bortaseger.

Oddset: 4,15 - 10,20 - 1,30

23/3 Kristianstad - Skuru
Intressant match och viktiga poäng att spela om. Båda lagen behöver poängen - Kristianstad för att klättra upp på sjätteplats och Skuru för att få säker mark på tredje plats. Kristianstad vann senast uppe i Nacka. Frågan är hur uppehållet påverkat och hur de spelare som varit med landslagen fixar att fortsätta köra - Caroline Månsson, Hanna Daglund, Alexandra Bjärrenholt, Mathilda Lundström, Rebecca Nilsson och Daniela de Jong. Här väljer jag att helgardera då det kan gå precis hur som helst.

Oddset: 3,20 - 9,40 - 1,45

25/3 H65 Höör - Skövde
Omgångens roligaste match? De här mötena börjar få klassikerstämpel. Kanske möts de igen i kvartsfinalerna? H65 var inne i en bra formkurva före uppehållet, men nu har flera nyckelspelare och coach Månsson varit iväg på landslagsuppdrag (Wall, Tollbring, Hvenfelt, Ryde). Medan Skövde bara hade en spelare borta (Sara Johansson). Jag tror att det är skrällvarning för Skövde och gissar på bortaseger.

Oddset: 1,38 - 9,65 - 3,55

25/3 Boden - Hellton
Omgångens mest intressanta match? Möjligen tillsammans med den andra bottenkampen. Kan Boden fortsätta den fina svit man hade före landslaguppehållet? Eller är det Hellton som kunna dra mer nytta av det? Jag tror att hemmaplan och fullsatt kan avgöra till Bodens fördel och gissar på hemmaseger eller oavgjort.

Aktuell tabell
9. Boden 10p (-127)
10. Eslöv 9p (-70)
11. Hellton 7p (-157)
---
12. Skara 5p (-154)

Oddset: 1,50 - 9,05 - 3,02

25/3 Skara - Eslöv
Ja hur ska det går i detta viktiga möte? Kan Skara fylla hallen och bara njuta är vinstchanserna stora. Hur är det med Eslövs nyckelspelare - systrarna Bardis? Jämnt, spännande och massor med tekniska fel lär det bli. Jag tror på hemmaseger eller oavgjort.

Oddset: 2,02 - 8,30 - 2,02

27/3 Sävehof - Heid
Allt annat än hemmaseger förvånar. Men Partillelaget har klagat på trötthet pga många matcher sen OS i somras (CL och EM). Klubbtränare Signell har nu har två landslag att chefa över och hur blir det med fokus på serielunken då? Tre Sävehofspelare i A-landslaget och två Heidspelare i ligalandslaget. Heid har chans att lugga storfavoriterna i kanten och jag gissar återigen på hemmaseger eller oavgjort.

Oddset: 0,00 - 22,00 - 22,00


Skickar med en vårhälsning.
Fortfarande lite isigt i vindarna, men solen värmer.
Foto: Annette Andersson

---
Läsare under januari 2017: 11 471
Läsare under februari 2017: 10 999
Läsare under mars (hittills): 8 935
---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak (181)
Facebook: Damhandboll framför allt (479)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar