tisdag 7 mars 2017

En specialare med införtips till SHE, DA och CC

Så kör jag en specialare och blandar SHE och allsvenskan med de tre matcher som spelas 8/3 (= imorgon) och Europacupmatchen på söndag.

Sofia Hvenfelt, Emma Lindqvist, Jessica Ryde och Cassandra Tollbring
är alla fyra viktiga för vidareavancemang i Europacupspelet.
(här mot den spanska ligafyran Zuazo).
Foto: Nils-Åke Åkesson.

Mina införtips

8/3 H65 Höör - Kristianstad (SHE omg 17)
I säsongens sista Skånederby gäller både prestige och vilket lag som ska ta hand om andraplatsen i den informella Skånetabellen. I de två senaste mötena har gästerna avgått med segern. Då har matcherna spelats i Kristianstad. Hur går det den här gången i Höör när H65 är mitt i Europacupspel? Jag tror att det blir jämnt och spännande och väljer att helgardera.

Skånetabellen
1. Lugi 12p (+35)
2. Kristianstad 5p (+3)
3. H65 Höör 3p (-3)
4. Eslöv 2p (-23)

Oddset: 1,25 - 12,00 - 4,70

8/3 Tyresö - Lundagård (DA omg 21)
Logiskt sett ska Tyresö ta hem detta, men man vet aldrig med ett Lundgård som kämpar för att kliva över nedflyttningsstrecket. Frågan är om gästerna mäktar med att hålla jämna steg över 60 minuter. I matcherna mot högre placerade lag brukar de tappa sista fem. Det tror jag sker den här gången också. Tippar på hemmaseger eller möjligen oavgjort.

8/3 Lidingö - Kungälv (DA omg 21)
Kan Lidingö bjuda emot topplaget Kungälv? Poängen är viktigast för hemmalaget för att skapa avstånd till det nedflyttningsstreck man äntligen tagit sig över. Jag tror att det blir jämnt, men seger för gästerna eller möjligen oavgjort.

12/3 Mecalia Atletico Guardes - H65 Höör Challenge Cup 1/4 nr 2
Ja hur ska det gå för vårt sista svenska hopp i Europacupspelet? Räcker +3 på bortaplan i en kokande arena vid den spanska gränsen mot Portugal med domare från Ungern? Ola Månsson var försikigt optimistisk efter vändningen i den första matchen. Guardes fick rejäla problem när H65 spelade sju mot sex i anfallen och tätade ihop sitt mittförsvar framför Jannike Wiberg. Han siade att spanjorskorna kommer att spela ett snabbare anfallsspel än de 2 minuter långa som de praktiserade i Höör. H65 måste göra minst 21 mål och helst vinna matchen, även om en förlust med 22-25 räcker (flest mål på bortaplan). H65 är det bättre laget, men spanjorskorna har mer internationell rutin (fixade många straffar och utvisningar utsida två). Jag tror det blir tufft, men hoppas på svenskt vidareavancemang och tippar bortaseger eller oavgjort.

--
Läsare under januari 2017: 11 471
Läsare under februari 2017: 10 999
Läsare under mars (hittills): 3 343

Den 5 juni fyller den här bloggen 5 år.
---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak (175)
Facebook: Damhandboll framför allt (451)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar