Tre rätt av sex möjliga får godkänt. Förvånade positivt gjorde Tyresö och Bjurslätt/Torslanda medan Lundagård förvånade negativt och får spela i disivion 1 södra till hösten.

Skånela blev bäst i Stockholmsregionen i DA
och trea i tabellen. Foto: Annette Andersson

Vad var roligast?
Att Elisabeth Frisk (-79) gjorde flest mål i omgången - 12st mot topplaget Skånela. Hon visade att det går att hålla nivån över en hel säsong och avsluta på topp även när du är +30.

Vad stack ut?
Många lag ställde upp med 7-8 utespelare och två målvakter. Skador och sjukdomar verkar ha stökat till det rejält i slutet av säsongen. Läge att bredda sina trupper i god tid?

Vad var sämst?
Att det saknas matchreferat från Önnered-RP, trots att man lagt en länk till den you tube sända prisutdelningen (här).

Omgångens publiksiffror (284+287+301+145+149+156 =) 1 322

Total publiksiffra för allsvenskan säsongen 2016/2017: 25 187

Mina summeringar

Önnered - RP 31-14 (15-7)
RP hängde med i inledningen av matchen, som var betydelselös för båda lagen. Efter en kvart stod det 7-3, efter 45 minuter 21-11 (45.05) och sen rann siffrorna iväg. Främsta målskytt i Önnered blev Linnea Säreborn (7) och i RP Nathalie Barhanko (3) och Clara Höglin (3). Efter matchen delade SHFs representant Per Ekberg ut guldmedaljerna till hemmatruppen.

Matchreferat saknas

Kungälv - GT Söder 25-24 (14-12)
Det blev precis så spännande som jag misstänkte. Kungälv hade initiativet och GT Söder krigade sig tillbaka matchen igenom. Det som avgjorde var de sista tio sekunderna, när GT Söder blev avblåsta för passivt spel och Kungälvs Sarah Börjesson lyckades göra matchens sista mål med två sekunder kvar. Flest mål i Kungälv gjorde Victoria Strålman (7) och i GT Söder var det Sanna Stolperud (9).

Matchreferat Kungälv
Matchreferat GT Söder

GUIF - Lidingö 24-21 (12-10)
Trots bara sju utespelare kunde GUIF spela jämnt i första halvlek med gästerna från Lidingö. I den andra halvleken förde hemmalaget matchen och plockade två viktiga poäng och lagets fjärde kvalplats uppåt (2011/2012 (H43/Lundagård), 2012/2013 (Heid), 2015/2016 (Kristianstad)). Flest mål för GUIF gjorde Josefin Johansson (7) och Sofia Tenglin (6) och för Lidingö var det Jessica Rydberg (7).

Matchreferat GUIF

Lundagård - OV 15-23 (6-9)
Det var jämnt i knappt tio minuter i seriens andra Skånederby (3-4, 9.44). Sen visade OV att de hittat formen lagom till kvalspelet. Gry Bergdahl i målet och resten av gänget visade vilja. OV kunde tidigt döda spänningen i den andra halvleken när rutinerade Anna Ekström gjorde sitt andra mål (9-15, 42.05). I och med förlusten får Lundagård kliva ner till division 1 södra och spela i sin hemmahall, Gunnesbohallen, igen. Flest mål för Lundagård gjorde Emelie Kristiansson (4) och för OV var det Anna Ekström (5).

Matchreferat OV

Spårvägen - Tyresö 21-32 (11-14)
Spårvägen hade kommandot i matchen tills Towe Andersson blev utvisad (22.36, 10-8). Tyresö vann utvisningsperioden med 2-0 och vände sedan på matchen. I den andra halvleken kom hemmalaget som närmast vid 17-19 (43.50) innan siffrorna rann iväg. Flest mål i Spårvägen gjorde Towe Andersson (8) och Sandra Fiedorowicz (7). I Tyresö var det Fanny Norsten (7) och Sara Odden (6).

Värt att notera: Towe Andersson vann skytteligan i allsvenskan (enl handbollskanalen.se) med Sandra Fiedorowicz på tredje plats.