Flest mål av alla i B/T och lika många som motståndarnas
målbäste spelare. Foto: Annette Andersson.

Att det blev ett nervpirrande derby i Mimershallen mellan Kungälv och Bjurslätt/Torslanda. Det trodde i alla fall inte jag på förhand.

Önnereds tränare Krister Bergström lämnar efter säsongen (ett år i förtid) pga nytt jobb. Liksom att även skytteligatvåan byter till SHE kommande säsong - Towe Andersson, Spårvägen går till BK Heid. (skytteligaettan Skånelas Thorleifsdottir går till H65 Höör).

Ingenting faktiskt. Helt ok publiksiffror och många matcher med nerv länge.

Omgångens publiksiffra (350+177+263+218+233+372 =) 1 613

Mina summeringar

Önnered - Tyresö 30-20 (13-10)
Ett decimerat Tyresö med 10 spelare varav 2 målvakter kom på besök till ÖHK-hallen. Trots det började gästerna vassast. 4-1 efter 8 minuter och hemmacoachen Krister Bergström tog time-out (8.33). Tio minuter senare var Önnered i ledningen när Jessica Ehrnbring satte 8-7 (18.53). Resten av halvleken och matchen blev hemmalagets och alla spelare fick tid på banan. Flest mål i ÖHK gjorde kantliraren Evelina Källhage (8) och i Tyresö var det Elma Catic (5).

Värt att notera: ÖHKs ena spelmotor, Lovisa Ekberg, åter efter 18 månader (korsband). Tyresös Elma Catic fick en knäskada i slutet av matchen och Alexandra Lundström fick vila en bit in i andra halvlek pga skadekänning.

Matchreferat Önnered
Matchreferat Tyresö

RP - OV 25-21 (11-10)
Gästerna från Helsingborg började bäst och ledde tidigt med 3-0 (4.17). Tio minuter in matchen gjorde RP fem raka mål och tog över initiativet. Systrarna Möller lade in time-outkortet (14.07, 7-5) och man lyckades kriga sig kvar i matchen med -1 i halvtid. I den andra halvleken hängde OV med i tio minuter sen ryckte Linköpingslaget åt sig en fyramålsledning som varade till slutsignalen. Flest mål för RP gjorde Nathalie Barhanko (7) och Elin Sjöbrink (6) och i OV var det Martina Persson (7).

Matchreferat RP

Kungälv - Bjurslätt/Torslanda 22-21 (15-9)
Det här blev en match med två helt olika halvlekar. I den första dominerade Kungälv och kunde haft en ännu större ledning om det inte varit för B/Ts duktiga målvakter. I den andra var det B/Ts tur att dominera. Matchavgörande blev Emilia Lindmarks sjunde mål (22-21) och Johanna Kjellmans straffräddning med knappa minuten kvar (59.06). Flest mål i Kungälv gjorde Emilia Lindmark (7) och Clara Lerby (5). I B/T var det planens mest rutinerade spelare som blev målbäst (född -79) - Elisabeth Frisk (7).

Matchreferat Kungälv
Matchreferat B/T
Damerna ytterst nära att knipa poäng

GT Söder - Lidingö 27-22 (13-11)
Stockholmsderby nr 18 var spännande hela första halvlek. Lidingö ledde länge innan GT Söder tog över i slutminuterna. I den andra halvleken kunde nykomlingarna från Gubbängen/Tallen utöka sin ledning trots fem (av totalt sex) utvisningar. Hur många hade trott att laget i princip utan nyförvärv skulle ha chans på en kvalplats uppåt redan första säsongen? Inte jag i alla fall. Flest mål för GT Söder gjorde Gabrielle Hagman (6) och Sanna Stolperud (4). I Lidingö var det återigen Jessica Rydberg (7) nu tillsammans med Hanna Elénius (4)

Värt att notera: Anna Ljungdahl Rapp, med många A-landskamper på handbollsCVt, spelade ett par minuter för Lidingö (född -72).

Matchreferat GT Söder
Matchreferat Lidingö

Skånela - Lundagård 30-25 (12-16)
Den här matchen blev inte vad någon i Vikingahallen hade räknat med. Gästerna från Lund tog över efter sex minuter och ledde med +4 i halvlek. I den andra halvleken kom Skånela närmare och närmare. Efter 51 minuter kunde punktmarkerade Kristin Thorleifsdottir utjämna till 22-22 med lagets sjätte straff (och fjärde straffmål). I slutsekvensen var det rutinerade räven Sofia Petterson (fd Nyström) tillsammans med Theres Östlund som avgjorde för Märstalaget. Men Lundagård blir en tuff nöt att knäcka i de fyra sista omgångarna. Flest mål i Skånela gjorde Kristin Thorleifsdottir (8) och Theres Östlund (7). I Lundagård var det Emma Persson Wik (5) och Emelie Kristiansson (5).

Värt att notera: En utvisning och sex straffar till Skånela att jämföra med sex utvisningar och noll straffar för Lundagård. Domarpar Askestad & Popovic.

Matchreferat Skånela
endast länkar till lokal media

GUIF - Spårvägen 23-25 (9-17)
Fri entré gav omgångens högsta publiksiffra (372) men som jag misstänkte så fick GUIF det tufft mot Spårvägen. Hemmalaget hade svårt att göra mål hela den första halvleken. Det hade däremot inte Spårvägens spelmotor Sandra Fiedorowicz (5) och vänsternian Towe Andersson (8). I den andra halvleken kom hemmalaget ut med en punktmarkering på Fiedorowicz och bytte in Josefin Brodd Björklund i målet. Det ställde till det för gästerna och när Olivia Gemmel gjorde sitt var hela försprånget inhämtat femte mål (20-20, 47.11). Lagen bytte mål de närmaste fem minuterna innan Spårvägen ryckte på nytt och gästernas Julia Lundin fastställde slutresultatet i slutsekunden. Flest mål i GUIF gjorde Jennifer Wallin (8) och i Spårvägen var det Sandra Fiedorowicz (8) och Towe Andersson (8).