tisdag 20 december 2016

SHE: Tips inför återstarten med den 10e omgången

Så är det dags att dra igång högsta serien på damsidan igen. Fyra matcher före jul och två på annandag jul. Det ska bli riktigt spännande att få reda på
  • Vilka lag som har hanterat EM-uppehållet smartast med matchtempo, rehabilitering mm? Värt att notera: Hellton och H65 har varit iväg utomlands (Tyskland/Danmark resp Danmark). Boden åkte ner till Arlanda och mötte VästeråsIrsta (22-23).
  • Hur slitna landslagsspelarna inklusive förbundskaptenen är efter EM? (Sävehof: Bundsen, Sand, Mellegård, Fernis, Odén, Roberts och Signell; Lugi: Blomstrand och Lagerquist; Kristianstad: Satrapova, Weisenbilderova och Chrova; H65: Marie Wall).
  • Hur väl nyförvärven har kommit in i lagen? Erica Widell (Skara), Rebecca Hejel (Kristianstad) och Rikke Jensen (fortfarande utlånad till Heid).
En bild från fjolårets möte mellan Skövde och Skuru (24-25).
Rejäl kamp mellan Linnéa Claeson, Julia Ehn 
och Carin Strömberg. Foto: Viktor Ljungström

Mina införtips

21/12 Skövde - Skuru
Toppmöte av klassikerkaraktär när skyttedrottningen från Skövde Fatos Kücükyildiz & co tar emot Alexandra Bjärrenholt och hennes lagkamrater från Nacka. Jag tror att detta blir en jämn och målsnål match med oavgjord utgång. Omgångens mest sevärda match.

Oddset: 2,57 - 9,70 - 1,65

21/12 VästeråsIrsta - Skara
Hemmalaget med assistdrottningen Ellenor Åström Nilsson har gjort en riktigt fin höst och ligger i getingboet med fyra lag på 10 poäng. Kronan på verket måste ha varit segern över Sävehof i den åttonde omgången. Nykomlingen Skara har haft det tuffare och ligger sist med tre poäng. Jag tror inte att de kan överraska trots nyförvärvet Erica Widell (som inte var klar enligt SHFs sajt när detta skrivs). Allt annat än hemmaseger förvånar.

Oddset: 1,10 - 16,00 - 8,10

21/12 Boden - Lugi fri entré
Kan Boden rå på det försvarsstarka Lundalaget med en av höstens bästa målvakter, Ida Nilsson, mellan stolparna? Det lär bli mycket folk och det gillar alla spelare, men jag tror inte att Mariana Lopes&co orkar stångas över 60 minuter. Bortaseger med andra ord.

Oddset: 8,20 - 15,50 - 1,10

21/12 H65 Höör - Sävehof
Omgångens andra toppmöte när fyran H65 tar emot serieledarna från Partille. Ytterst få tror på annat än bortaseger då Höörlaget inte kom upp i normal kapacitet under hösten. Kan återkomsten av Mikaela Mässing bli avgörande eller att de sex landslagsspelarna (Fernis, Mellegård, Odén, Bundsen, Roberts och Sand) är slitna och ge skånelaget två poäng? Jag tror inte det utan bortaseger eller oavgjort skulle jag betta på.

Oddset: 4,70 - 12,00 - 1,25

26/12 Kristianstad - Eslöv Fri entré
I Skånederby nr 4 tror jag att hemmalaget får revansch för fjolårets seriepremiär (-8). Intressant blir att se hur de tre tjeckiskorna har hunnit återhämta sig efter lagets fina EM-insats. Lucie Satrapova var den som utmärkte sig mest med bland annat 42% i räddningar mot Ryssland. I Eslöv är det som vanligt syskonparen Bardis och Svensson som behöver ha dagen för att detta ska bli en jämn historia. Hemmaseger är mitt bud.

Oddset: 1,30 - 11,00 - 4,25

26/12 Hellton - Heid
Viktiga poäng i kampen runt kvalstrecket med Heid ovanför tre poäng före Hellton på nionde plats. Janita Svenheden och Johanna Forsberg har gästernas högsta MEP (nästa lika mycket som Helltons totala MEP) och i målet finns Jennifer Hama som mycket väl kan spika igen. Värmländskorna behöver upp i nivå ett par snäpp jämfört med höstens insatser. Hur det går? Oavgjort eller bortaseger är min gissning. Omgångens viktigaste match.

Oddset: 2,00 - 8,90 - 2,07

---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar