fredag 9 december 2016

DA: Inför den nionde omgången

Så fick Sverige med sig tre poäng till Göteborg och EM2016 lever vidare tack och lov. Kanske kan intresset för landslaget smitta av sig och skapa publikintresse även för allsvenskan? Hur som helst så avverkas den nionde omgången parallellt med att Sverige möter Helle Thomsens Nederländerna (10/12).

Lundagårds försvar med generalen Therese Persson (8) 
och Matilda Ringholm (17) i mitten blir viktigt i kampen mot RP.
På bilden syns också Sofia Påhlman (14) och Emelie Kristiansson.

Mina införtips

10/12 Bjurslätt/Torslanda - Lidingö
Här tror jag på en ganska komfortabel hemmaseger. Lidingö har mycket kvar att bevisa och kniper det lär Magnus Lindqvist plocka fram 7-6 spelet.

10/12 Lundagård - RP
En riktig rysare mellan två lag som krigar i den nedre regionen. Lundagård är alltid bra "hemma" i Lunds Idrottshall, trots den fåtaliga publiken. Men RP kommer med bra självförtroende efter seger över Spårvägen senast. Jag väljer att helgardera. Omgångens viktigaste match.

Införtext Lundagård

10/12 Tyresö - OV
Sexan tar emot åttan. Men kan skånskorna överraska? Jag tror inte det. Allt annat än en seger för Tyresö överraskar.

Införtext Tyresö

11/12 GUIF - Önnered
Toppmöte och kanske hittar Eskilstunaborna öven till damernas match? Önnered tränar för tillfället med de regerande svenska mästarna Sävehof och kommer som storfavoriter till segern. Men inget är givet på förhand och målvakten Josefin Brodd Björklund känner flera av spelarna från sina år i Kärra. Kan GUIF överraska, som de gjorde mot Kungälv? Jag tror på bortaseger eller oavgjort.

Införtext GUIF

11/12 Spårvägen - GT Söder
Derby nr 8 mellan sjuan och femman. Årets båda nykomlingar har verkligen överraskat och ligger i toppen, GT Söder ligger på 5:e plats. Spårvägen fanns i elitserien förra säsongen, men har tappat spelare och är beroende av att Towe Andersson och Sandra Fiedorowicz tar för sig. Jag tror att gästerna har chans att plocka med sig båda poängen, men en brasklapp för derbynerven.

Införtext Spårvägen - webbsänds av solidsport.com
Införtext GT Söder 


11/12 Kungälv - Skånela
Även här är det ett toppmöte när nykomlingen Kungälv på tredje plats tar emot tvåan från Märsta. Jag hade velat sitta på läktarplats i Mimerhallen för bra handboll står på agendan. Massor av namnkunniga spelare i båda lagen. Skånela har kryddat sin trupp med tre 86:or (Nyström och Erikssonx2) medan Kungälv har unga spelare som tar för sig (Lindmark (-98) och Lerby (-99)). Vem som vinner? Ja det vete sjutton. Jag helgarderar. Omgångens mest sevärda match.

---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar