torsdag 1 december 2016

DA: Inför den åttonde omgången

I skuggan av EM på hemmaplan fortsätter allsvenskan med den åttonde omgången. Två veckors uppehåll är över. Vilka lag har hållit formen? Vilka har lyckats slipa på detaljer och rehabbat småskadade spelare på ett sunt sätt?

Duktiga kantliraren Evelina Källhage
har varit riktigt bra hela hösten
för sitt Önnered.
Foto: Viktor Ljungström.

Aktuell tabell
1. Önnered 14p
---
2. Kungälv 13p
3. Skånela 12p
4. Guif 10p
---
5. GT Söder 8p
6. Tyresö 7p (-2)
7. Spårvägen 7p (-4)
8. OV 5p
---
9. Bjurslätt/Torslanda 4p
10. Lundagård 2p (-24)
---
11. Rp 2p (-50)
12. Lidingö 0p

Mina införtips

3/12 Önnered - Lundagård
Detta borde bli en ganska lätt resa för hemmalaget, som vunnit mot allt motstånd tidigare. Gästerna från Lund har haft lite otur i de två senaste omgångarna och förlorat med uddamålet (GUIF borta och Kungälv hemma), men räcker de till mot serieledarna? Jag tror inte det.

3/12 Lidingö - Tyresö
Stockholmsderby nr 7 knackar på dörren. Ska hemmalaget äntligen få ta sina första poäng? Det vete sjutton för jag misstänker att Tyresö är revanschsugna efter derbyförlusten mot nykomlingen GT Söder i förra omgången. Bortaseger eller möjligen oavgjort gissar jag på. Däremot tror jag det bli gott om publik i Gångsätrahallen.

3/12 Kungälv - GUIF
Toppmöte att vänta när Eskilstunalaget kommer på besök i Mimershallen. Tvåan möter fyran och båda lagen gillar att spela en snabb handboll. Bra målvakter i Kjellman/Börjesson och Brodd/Jonasson plus en hel massa roliga spelare att titta på. Hur det går? Oavgjort eller hemmaseger gissar jag på. Omgångens mest sevärda match.

3/12 RP - Spårvägen
Linköpingslaget har haft svårt att göra mål, hittills bara 115 på sju omgångar = 16 mål per match. Nu kommer en motståndare som gillar att spela ett offensivt, aggressvit 3-3 försvar. Då gäller det att våga springa mycket utan boll för att bli spelbar och njuta av att gå mot mål. Spårvägen är helt klart favoriter till segern med nyckelspelarna Towe Andersson och Sandra Fiedorowicz.

3/12 GT Söder - Bjurslätt/Torslanda
Om inte övriga lag ska komma för långt ifrån poängmässigt är det viktigt med en bortaseger mot nykomlingen från Gubbängen i Stockholm. GT Söder har överraskat och ligger högt upp (5) utan nyförvärv och med dubbelt så mycket poäng som Torslandagänget (9). Riktigt spännande att se vem som tar hem detta. Här väljer jag att helgardera. Omgångens viktigaste match.

4/12 Skånela - OV
När de här två lagen möttes i våras blev det delad poäng (26-26). Men sedan dess har gästerna från Skåne tappat sin förstauppställning och bygger nytt. Märstagänget däremot har samma stomme som ifjol och borde ta två nya poäng.

---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar