onsdag 16 november 2016

SHE+CL+CC: Sista omgången före EM-uppehållet

Sista omgången innan EM uppehållet i SHE (9), sista gruppspelmatchen i Champions League och returen i runda tre i Challenge cup står på menyn.

Emma Lindqvist har tagit stora steg under hösten. 
Hon kom från allsvenska OV till mittförsvarare i H65. 
Senast blev det 4 mål mot Boden.
Foto: Nils-Åke Åkesson.

Mina införtips

16/11 Sävehof - Kristianstad
Om inte Sävehof tar rejäl en revansch på sig själva i den här matchen så undrar i alla fall jag vad som hänt med denna framgångsrika trupp. Visst har Kristianstad varit bra i inledningen av säsongen med flera fina skalper (Skuru, Skövde och H65), men räcker de verkligen till mot de regerande mästarna i Partille Arena? Jag tror på hemmaseger med +5.

Odds (svenska spel): 1,01 - 22,50 - 17,50

16/11 Skara - H65 Höör
Den här matchen ska H65 vinna, men fokus kan mycket väl vara på helgens Europacupmatch. Om det är så då blir det oavgjort eller hemmaseger, för Skara på hemmaplan är ingen lätt motståndare. Nyckelspelare i H65 blir Cassandra Tollbring och målvakterna. I Skara är det Monika Rajnohova och målvakterna som får bära ett tungt lass.

Odds (svenska spel): 8,30 - 15,00 - 1,10

19/11 Skuru - Hellton
Hemmaseger med ett eller flera mål är en rimlig gissning. Förra året blev det tufft på hemmaplan (+2) och enkelt borta (+9) för Nackalaget. Levererat i Skuru har Alexandra Bjärrenholt, Hanna Åhlén och Hanna Daglund gjort. Jag hoppas att Hellton reser sig efter djupdykningen mot Lugi senast (-17) och bjuder upp till kamp.

Odds (svenska spel): 0,00 - 22,00 - 22,00

19/11 Lugi - Skövde TV4 sport kl 17.50
TV-sänt för fjärde gången för båda lagen, men den sjunde gången totalt. Jämnt och spännande borde det bli. OCH målsnålt när Lugi finns på plan mot en jämnbördig motståndare. Skyttedrottningen Fatos Kücükyildiz mot hemmalagets Hanna Blomstrand (7:a) - båda spelarna ligger högt i MEP-listan också (etta resp trea). Det är många kamper i kampen inklusive den på bänken där Brljevic gör sin sjunde säsong att jämföra med Frisks över tjugonde (började 1994/95). Hur det går? Jag helgarderar. Omgångens mest sevärda match.

Odds (svenska spel): 1,35 - 10,75 - 3,80

19/11 Prosetecnisa Bm Zuazo - H65 Höör (CC)
Jag tror att det blir riktigt tufft för Höörlaget att ta sig vidare i denna cup, som rankas som den sämsta. Man har +6 mål med sig i bagaget och 25 insläppta att gå på. Jag hoppas spelarna är kloka och Ola Månsson visar kyla - då går det vägen. Min känsla är att Zuazo vinner med 5 mål = H65 vidare på fler gjorda mål.

20/11 Heid - Boden
Omgångens viktigaste match. Heid på hemmaplan är en tuff nöt att knäcka för Boden. Norrbottniskorna som tappat lite självförtroende, trots att de är nykomlingar och tagit fyra poäng. Nyckelspelare blir Mariana Lopes för gästerna och Kristina Zubonja för hemmalaget. Hur det går? Jag gissar på en delad poäng.

Odds (svenska spel): 1,45 - 10,50 - 3,20

20/11 VästeråsIrsta - Eslöv TV4 sport kl 17.55
TV-match nr 8 med två nya lag för tittarna. Allt annat än en hemmaseger förvånar. Visserligen kan det komma ett bakslag efter den oväntade segern över Sävehof. Men VästeråsIrsta är det bättre laget över hela linjen och har en bredare trupp.

Odds (svenska spel): 1,30 - 11,75 - 4,15

20/11 Esbjerg - Sävehof (CL) TV3 sport kl 14.55
Hur kommer det att gå i denna så viktiga match om tredjeplatsen i grupp D? Både Esbjerg och Sävehof inledde CL-spelet strålande, men har mattats av betydligt. Sävehof måste vinna för att gå vidare, medan det för Esbjerg räcker med oavgjort. Jag tror tyvärr på hemmaseger och att Sävehof får koncentrera sig på EHF-cupen och SHE under våren.

---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar