fredag 18 november 2016

DA: Toppmatcher, derby och poängkrig i den sjunde omgången

Det blir en rolig omgång, den sjunde, i damernas näst högsta serie. Toppmatcher, derby och poängkamper = svårtippat. Läs mina införtips lite längre ner.

Tre viktiga spelare för Bjurslätt/Torslanda-
Amanda Björndahl (7), Lina Barksten (11) 
och Sophie Ogrelius (15).
Foto: Viktor Ljungström.

I Allsvenskan finns fem lag från Stockholmsregionen. Det ger utrymme för en massa derbyn trots den svårtflirtade publiken i Sveriges huvudstad med omnejd. Här kommer en specialtabell för just dessa möten - fem hittills.

"Stockholmstabellen" efter sex
omgångar av DA.

Mina införtips

19/11 Bjurslätt/Torslanda - RP
Två lag med två poäng möts i Torslandahallen. Efter hemmalagets fina insats senast mot serieledarna blir det tufft för RP. Nyckelspelare senast för B/T var Lina Barksten och Isabelle Svahn. I RP behöver målproduktionen komma igång - lite mer noggrannhet i avsluten och att våga. Kapaciteten finns där. Nyckespelare för RP är Elin Sjöbrink och målvakten Karin Andersson. Trots det tror jag på hemmaseger med ett par mål. Omgångens näst viktigaste match.

19/11 Spårvägen - Önnered - webbsändning via Solidtango (39kr)
Toppmatch i lilla Brännkyrkahallen när seriesuveränerna kommer på besök. Om hemmalaget kan göra en lika fin match, som den andra halvleken mot Kungälv senast blir det kamp ända in i kaklet. Fiedorowicz & Andersson är viktiga för Spårvägen, medan Ehrnbring, Källhage & Säreborn är nycklar för Önnered. Jag hoppas på oavgjort, men tror på bortaseger.
(länk = https://sparvagenplay.solidtango.com)

Införtext Spårvägen

19/11 Tyresö - GT Söder
Stockholmsderby nr 6 står på menyn i Tyresöhallen. Lagen ligger och skuggar varandra i tabellen som sexa resp sjua, så det lär bli en riktig fajt. Nykomlingen från Gubbängen/Tallen har ett "äckligt" offensivt försvar och många spelare som klivit fram. Tyresö har ett snabbt spel och gillar att kontra. Bredare trupp i Tyresö, mer allsvensk rutin och hemmaplan gör att jag tror på en knapp seger för hemmalaget. Men det kan lika gära bli både oavgjort eller bortaseger. Omgångens näst mest sevärda match.

Införtext Tyresö

20/11 OV - Lidingö
Gästerna är seriens enda lag utan poäng, så motivationen att ta med sig ett eller två från Skåne är stor. Hemmalaget har haft en tuff resa hittills, men ligger precis ovanför de båda strecken nedåt. Vinner rutinen (Emma Jonsson (-86) och Helena Stenqvist (-83)) eller entusiasmen (Maryann Orysakwe (-99) och Ellinor Fahlstedt (-97)) den här matchen? Jag tror på en delad poäng. Omgångens viktigaste match.

20/11 GUIF - Skånela
Ännu en toppmatch. Två lag som gillar att spela en snabb handboll, men också är bra bakåt och framför allt har två riktigt luriga och rutinerade målvakter - Josefin Brodd Björklund (-90) och Louise Eriksson (-86). Den här matchen hade jag velat se på plats. Hur det går? Jag väljer att helgardera. Omgångens mest sevärda match.

Införintervju GUIF

20/11 Lundagård - Kungälv
Nykomlingen med fd förbundkaptenen Per Johansson vid rodret kommer på besök i Lunds Idrottshall. Jag vet inte om det drar så mycket mer publik än de knappa 100 som hittills hittat till hallen. I stället borde de komma för att se om hemmalaget kan upprepa sin fina insats mot Guif (borta) senast. Sofia Påhlman (-92) och målvakten Matilda Persson (-92) var bra då och lär vilja visa upp sig igen. Sevärda spelare hos gästerna är målvakten Johanna Kjellman (-91), Rebecka Karlsson (-94) och Clara Lerby (-99). Hur det går? Jag tror att Lundagård kommer att kämpa hela vägen, men att Kungälv vinner med ett eller två mål.

---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar