fredag 11 november 2016

DA: Toppmöte, derbyn och skiktar sig serien nu eller ej?

Den sjätte omgången i den näst högsta serien knackar på dörren. Än så länge är tabellen ganska jämn och jag hoppas att det fortsätter så. Varför inte en överraskning , som den VästeråsIrsta bjöd Sävehof på igår (10/11)?

Tabell efter 5 omgångar
1. Önnered 10 p (obesegrade +60) - nedflyttad
2. Kungälv 9p - nykomling
3. Skånela 8p (+31)
4. Guif 8p (+27)
---
5. Spårvägen 7p - nedflyttad
6. Tyresö 5p
7. GT Söder 4p - nykomling
8. OV 3p
---
9. Bjurslätt/Torslanda 2p (+11)
10. Lundagård 2p (-22)
---
11. RP 2p (-29)
12. Lidingö 0p

Miranda Nasser bytte från Heid till
Önnered under sommaren. Ett
superfint tillskott till klubben som
klivit igenom DA obesegrat (än så länge?).
Foto: Viktor Ljungström.

Mina införtips

12/11 Kungälv - Spårvägen
Spännande på riktigt när nykomlingarna från var sitt håll möter varandra. Kungälv klev upp från division 1 och värvade klokt. Spårvägen ramlade ur Elitserien (nuvarande SHE) och tappade spelare och fick flytta upp juniorer. Trots det ligger lagen tvåa resp femma i tabellen och bara två poäng skiljer. Gott om profiler i båda lagen inklusive duktiga målvakter. Vem vinner? Jag tror hemmaplansfördelen avgör. Omgångens mest sevärda match och jag hoppas på mycket folk i Mimershallen, trots pågående SverigeCup (Nyköping).

Införtext Kungälv

12/11 RP - Tyresö
Båda lagen förlorade sina matcher i förra omgången (OV borta resp Önnered hemma). Senaste hemmamatchen klev Elin Sjöbrink fram och hos gästerna finns Alexandra Lundström. Två lag som båda behöver poängen så det lär bli nerver på plan. Vem vinner? Liten svag övervikt till Tyresö tycker jag.

Införtext Tyresö

12/11 GT Söder - OV
Sjuan tar emot åttan i Sköndalshallen. Båda lagen jobbar med offensiva försvar och rörliga fötter. Martina Persson har vuxit in i rollen som OVs mittnia. I GT Söder var Alexandra Siirala het senast (Lidingö). Bäst hittills har det gått för gänget från södra Stockholm och jag tror på hemmaseger. Omgångens viktigaste match.

Införtext GT Söder

13/11 Skånela - Lidingö
Säsongens femte Stockholmsderby när trean tar emot jumbon, seriens enda poänglösa lag. Nyckelspelare hos Lidingö har hittills varit Emma Jonsson medan Skånela har ett helt gäng - till exempel Louise Eriksson, Kristin Thorleifsdottir och Veronica Wislander. Om det ska bli nerv i detta behöver fler Lidigöspelare kliva fram annars vinner Märstalaget komfortabelt.

13/11 GUIF - Lundagård
För ett år sedan blev det bortaseger med uddamålet (18-19). Den här gången tillhör Guif ett av topplagen medan Lundagård krigar i botten. Tappet av framför allt systrarna Svensson (Eslöv) märks. Guif däremot fick behålla stommen och kompletterade med både rutin och ungdomlig entusiasm. Jag tror på hemmaseger med ett par mål.

Införtext GUIF

14/11 Önnered - Bjurslätt/Torslanda
Västsvenskt kustderby. Det andra på raken för gästerna. Kan B/T rubba de obesegrade serieledarna? Lokomotiven Jessica Ehrnbring, Linnea Särenborn och Evelina Källhage hade mer eller mindre lekstuga senast mot topplaget Tyresö. Det vill till att Annie Toft&co har dagen för att få med sig poängen. Jag tror på +5 för Önnered.

Införtext Önnered

---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar