torsdag 24 november 2016

DA: Både överraskningar och förväntade resultat i den sjunde omgången

Fyra rätt av sex möjliga. GT Söder överraskade mig återigen positivt, liksom Lidingö gjorde fast negativt. Tre omgångar återstår innan juluppehållet. De kommer alla att spelas i skuggan av EM på hemmaplan.

Vad var roligast?
Publiksiffran i Lunds Idrottshall från knappt 100 till över 400 liksom tätheten i matchen mellan Lundagård och Kungälv. I just love it.

Det kom ett mail 2016-11-25: "Det var kanske 80 personer i hallen och kanske 15 från Kungälv. Siffran 436 stämmer tyvärr inte." Så himla trist när man gör så här - oavsett vem som gör det.

Vad stack ut?
13 utvisningar i en match är vi inte direkt "bortskämda med. Det fick alla på plats i Brännkyrkahallen uppleva. Hade varit intressant att vara på plats och se om bedömningsnivån påminde om den internationella.

Vad var sämst?
Lidingö verkar sjunka som en sten den här säsongen. Inga poäng i den här omgången heller. Trist för alla inblandade liksom för serien i sin helhet.

Omgångens publiksiffra:(175+114+207+141+239+436=) 1 312

Rebecka Karlsson (4) fångar in en av våra
stora profiler (Therese Islas Helgesson).
Då i Heid. Nu en viktig kugge i Kungälvs
vinstmaskin i allsvenskan.

Bjurslätt/Torslanda - RP 30-16 (13-6)
Jämnt i knappt tjugo minuter, sen gasade hemmalaget och gjorde 5-0 sista tio. I den andra knöt det sig helt i anfallsspelet för gästerna eller ska man säga att målvakten Emma Johnson (-97) stängde igen? Torslandaspelarna ledde som mest med 27-12 (51.58), när Amanda Björndahl krutat in sitt nionde mål. Målbäst i RP ble än en gång Elin Sjöbrink (4). Många målskyttar i båda lagen för övrigt.

Matchreferat B/T (Välkommen storseger för damerna)
Matchreferat RP

Spårvägen - Önnered 22-28 (12-12)
En toppmatch som innehöll det mesta inklusive många utvisningar (totalt 13 st). En första halvlek där lagen följdes åt och Önnered så sakta lyckades ta sig igenom Spårvägens offensiva försvar (3-3). Direkt i andra tog gästerna kommandot med sex mål på lika många minuter. Den kallduschen lyckades inte hemmaspelarna komma över och Önnered kunde ta sin sjunde raka seger. Bra i hemmalaget var Towe Andersson (11) och målvakten Linnea Björkman. Hos gästerna var det målvakten Miranda Nasser och trion Jessica Ehrnbring (7), Evelina Källhage (6) och Linnea Säreborn (5) som dominerade.
Värt att notera: Önnered har både gjort flest mål (199) och släppt in minst (130).

Matchreferat Spårvägen
Matchreferat Önnered

Tyresö - GT Söder 27-28 (14-13)
Ett riktigt derby med alla ingredienser bjöds publiken på i Tyresöhallen. Hemmalaget fick ett litet övertag i mitten av den första halvleken (11-8, 19.38), men GT Söder jobbade sig i kapp. I inledningen den andra var det gästernas tur att få ett övertag (16-20, 39.22). När Alexandra Lundström satte ett straffmål blev det till slut utjämnat (25-25, 56.16). Avslutningen var fylld med derbynerver där spelarna hos nykomlingen från Gubbängen/Tallen visade sig ha mest kyla och tog hem säsongens sjätte Stockholmsderby. Flest mål i Tyresö gjorde Alexandra Lundström, Olivia Svalstedt och Elma Catic - alla 4 mål. GT Söders Sanna Stolperud höll elitserieklass och gjorde 10 mål. Lite smolk i glädjebägaren dock för segraren med en befarad knäskada på spelmotorn Rebecca Eriksson.

Matchreferat Tyresö
Matchreferat GT Söder

OV - Lidingö 32-16 (15-6)
Det var aldrig något snack om saken var poängen skulle hamna i den här viktiga bottenkampen. OV ville mest och ledde efter en kvart med 8-2. I den andra halvleken var det mest en fråga om hur stor målskillnaden skulle bli. Bra försvars- och målvaktsinsats av Gry Bergdahl. Flest mål i OV gjorde Jessica Strand (10) och Ellinor Fahlstedt (6). Flest mål för Lidigö gjorde Signe Wallgren (5).
Värt att notera: Lidingö är fortfarande det enda laget i serien utan poäng.

Matchreferat OV

GUIF - Skånela 22-28 (15-18)
Ett toppmöte i högt tempo som gästerna förde och hemmalaget hängde på i nästan hela första halvlek. I inledningen av den andra forsatte Skånela att trampa på om än i ett lugnare tempo. Gästerna var det för dagen bättre laget över hela plan och kunde kassera in den fjärde raka segern. Flest mål i GUIF gjorde trotjärnarna Jessicka Dickfors och Josefin Johansson - båda 6 mål. I Skånela var alltiallon Sofia Nyström bäst på plan med 7 mål och en massa assist. Kristin Thorliefdottir hann med 5 mål innan GUIF försvaret gick upp i en sned 5-1 och fick stopp på bombande från västernio. Bra som oftast var Louise Eriksson i målet.

Matchreferat GUIF
Matchreferat Skånela

Lundagård - Kungälv 21-22 (11-9)
Det blev en spännande drabbing inför storpublik i Lunds Idrottshall (436 jfrt m tidigare knappt 100). Gästerna från Kungälv inledde bäst, men efter tjugo minuter kunde hemmalagets Emma Persson Wik kvittera till 7-7 (19.32). De avslutande tio minuterna var Lundagårds som gick till pausvila med +2 mot nykomlingen med ambitioner. När Lundalaget fick Maria Hollfast utvisad i den andra halvleken (15-14, 41.37) tog Kungälv chansen och og över med två snabba mål signerade Emilia Lindmark (15-15) och Elin Sige (15-16). Avslutningen blev riktigt spännande när båda lagen hade chans att vinna eller spela oavgjort. Kungälv vann till slut med uddamålet signerat Victoria Strålman. Flest mål för Lundagård gjorde Emelie Kristiansson (4). Rebecka Karlsson (7) hann med flest för Kungälv
Värt att notera: Mitt i den första halvleken fick först Kent Engdahl en varning. Några minuter senare fick Per Johansson både varning och utvisning = det gick hett till även på bänkarna i den här matchen :-)