onsdag 9 november 2016

SHE+CL+CC: Inför den åttonde, femte omg resp runda tre

Nu håller många av oss på att ladda inför kommande EM i december. För spelarna och tränarna gäller det att behålla fokus i ytterligare i två omgångar (8 och 9) och Signell och Månsson plussar på med två EC-matcher. Den 20/11 spelas de sista matcherna, sen är det landslagssamling eller lite ledigt innan träningar och dito matcher kommer för att hålla tempot uppe.

Vad omgång nr 8 bjuder på och Europacupspelet kan du läsa om i mina införtips längre ner. Här vill jag fokusera på hur det gått med tränartipsen en bit in i säsongen.

Tabellen efter 7 omgångar
jämfört med tränarnas tips
på upptaktträffen i september.

Värt att notera I: De sex topplag som det gissades på ligger också i topp 6.
Värt att notera II: Heid är säsongens klara överraskning. Just nu ligger laget på en slutspelplats, jämfört med den nedflyttningsplats man blev tippade.

Monika Rajnohova (Viktor Ljungström),
Mariana Lopes (Bodens hemsida)
Asli Iskit (Annette Andersson).

Värt att notera III: Vem hade, handen på hjärtat, trott att de utländska nyförvärven slovakiskan Monika Rajnohova (Skara, 3:a 44 mål), portugisiskan Mariana Lopes (Boden, 5:a 38 mål) och turkiskan Asli Iskit (Kristianstad, 5:a 38 mål) skulle ligga i topp 10 i skytteligan?


Mina införtips

9/11 Kristianstad - Skara
När de här två lagen möttes senast i Kristianstad vann hemmalaget (31-20, 3/10 2014, i Allsvenskan). Nu är det dags igen, men i den högsta serien. Jag tror att det blir en jämn match efter förra omgångens genomkörare för båda lagen (Skövde resp Heid). Vem levererar bäst - Lucie Satrapova och Asli Iskit eller Monika Rajnohova och Wilma Andersson? Jag tror på en knapp hemmaseger inför storpublik. Omgångens mest sevärda match.

Odds (svenska spel): 1,15 - 14,00 - 6,50

9/11 Boden - H65 Höör
Mycket intressant att se om gästerna har hittat vinnarspåret. Gott om publik som gärna ser att Mariana Lopes&co luggar favoriterna på två poäng. Med rutinen tillbaka på plan (Linnéll och Djapanovic framför allt) tror jag att Höörlaget kontrar sönder matchen och vinner komfortabelt.

Odds (svenska spel): 6,40 - 14,00 - 1,15

10/11 VästeråsIrsta - Sävehof
Allt annat än en seger för gästerna är en överraskning. Jag tror att hemmalaget kommer att bjuda upp till kamp och inte ge sig i första taget. Nyckelspelare blir assistdrottningen Ellenor Åström Nilsson tillsammans med vänsterkanonen Hannah Flodman. Jag gissar på Julia Eriksson och Johanna Bundsen som nyckelspelare för Sävehof.

Odds (svenska spel): 11,25 - 18,50 - 1,05

10/11 Skövde - Eslöv
Hemmalaget vinner den här matchen om man gör jobbet. Eslöv har visserligen gott om matchvinnare i bland andra systrarna Bardis och Svensson, men laget har inte övertygat så här långt under säsongen. Fatos fortsätter att vara bra och leder både skytteligan och MEP-listan. Bakom har Tilda Matthijs vuxit fint in i sin nya klubb och Sofia Berndtsson ser ut att ha hittat tillbaka till formen före fjolårets ryggproblem. Omgångens näst mest sevärda match.

Odds (svenska spel): 1,17 - 13,25 - 6,00

12/11 H65 Höör - Prosetecnisa Bm Zuazo (CC)
Dags för en rejäl utmaning för klubben som vann denna turnering i maj 2014 och blev historisk. Challenge cups runda 3 knackar på dörren och motståndet är spanskt eller snarare baskiskt (Barakaldo, knappt 10 km norr om Bilbao). Zuazo ligger fyra i den spanska högsta ligan. Dominerande målskyttar i truppen är: Irene Espinola Perez (H9, 50 mål), Ainhoa Hernandez Serrador (M6, 50 mål), Jessica Nogales Fernendez (M9, 46 mål) och Naiara Egozkue Extremado (V6, 45 mål). Laget har snittat 26 mål per match i ligan jämfört med H65s 24 mål per match. Zuazo bygger truppen med basen i den egna ungdomsverksamheten. Vem som vinner? Jag tror det blir tufft - en knapp seger till Höörlaget. Om H65 ska ha en chans i returen nere i Baskien gäller det att vinna med så många mål som möjligt. Upp till bevis för Ola Månsson, för truppen har mött och besegrat internationellt mostånd många gånger tidigare. Omgångens näst viktigaste match.

12/11 Skuru - Heid
Klar fördel för Skuru mot ett Heid som överraskat i säsongsinledningen. Jag har varit fundersam över Nackalagets resultat, men efter att ha sett dem i Lund blev jag klokare. Ombygge av försvaret framför allt för att Carin Strömberg lämnat (finns hos de danska serieledarna Viborg). Linnéa Claeson och Jenny Södrén bildade ett smart mittlås mot Lugi senast. Bakom finns en av SHEs bästa målvakter - Hanna Daglund, reserv i EM-truppen. Jag tror att Zubonja, Smide & co får det tufft i Nacka Bollhall. Hemmaseger med +5 är min gissning.

Odds (svenska spel): 0,00 - 22,00 - 22,00

12/11 Hellton - Lugi TV4 sport kl 17.55
Den sjätte TV-sända matchen ska Lunds stolthet vinna ganska komfortabelt. Senast lagen möttes i Sundsta Sporthall vann de vinröda med 10 mål (19-29, januari 2016). Hellton har inte övertygat på mig i säsongsinledningen. Fler än systrarna Ullén och keeper Wessman behöver släppa på handbromsen. I Lugi har utöver landslagsspelarna Blomstrand och Lagerquist, även nya målvakten Ida Nilsson, Melissa Petrén och Elinore Johansson varit duktiga (att Sara Olofsson saknas (korsbandsskadad) märks faktiskt inte).
(Den tredje TV-sända matchen med Lugi dvs lika många som med Skövde)

Odds (svenska spel): 8,40 - 15,00 - 1,10

13/11 Sävehof - Larvik (CL) TV3 sport 14.45
Nyckelmatch till möjligheten att ta en plats i huvudrundan? "Nu ska vi bara slå Larvik en gång till sen är vi i huvudrundan" sa Louise Sand efter segern över Krim. Men det regerande norska mästarlaget har kommit igång ordentligt efter örfilarna i de första omgångarna (Sävehof och Krim). Dubbelsegrar över Esbjerg med Linn Kristin Koren Riegelhuth, Marit Malm Frafjord och Sandra Toft i huvudrollerna. Jag tror att det är en riktigt tuff uppgift som väntar och att Partillelaget måste växla upp minst två hack för att vinna. Oavgjort? Jag väljer att helgardera. Omgångens viktigaste match.

Odds (Svenska spel): 2,90 - 8,40 - 1,58

---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar