torsdag 13 april 2017

Kvalen löper vidare (SHE kval 2:3 och DA kval 2:3)

Hur ska det går i nästa omgång av vinna eller försvinna matcherna? Att spela kval kan du antingen älska eller avsky. Oavsett blir det en extra nerv för alla inblandade. Så här är läget just nu (bäst av tre):
  • Skara - Kungälv 1-0
  • Eslöv - Skånela 0-1
  • Boden - GUIF 1-0
  • OV - Enköping 1-0
  • Lidingö - Drott 0-1

Kvicka snabbfotade Julia Bardis 
kan hon snurra upp Skånela försvar när det gäller som mest?
Allt eller inget i Eslövshallen på annandag påsk. Hoppas på mkt folk.
(I bakgrunden skymtar en Heidprofil - Adda Walther)
Foto: Conny Nilsson.

Mina införtips

SHE kval 2:3

17/4 Skara - Kungälv
Skara kan spela sig kvar i SHE om de vinner på hemmaplan. Det lär bli fullsatt, så den åttonde spelaren är på plats. Men Kungälv har ett helt gäng hungriga spelare så det blir lika spännande som senast. Då vann Skara med uddamålet efter en straffräddning av Wilma Andersson. Jag tror att gästerna vill ta revansch på sig själva och varnar för Rebecka Karlsson, Clara Lerby och Johanna Kjellman. Sparkapital i Skara är Lovisa Henriksson (stökade till det ordentligt mot LUGI i Lund), Elin Ottosson och Ewelina Ström. Jag väljer att helgardera den här matchen också.

17/4 Eslöv - Skånela
Trycket på hemmalaget är stort. Frågan är om både ledare och spelare fixar denna nya situation? 2011 var Eslöv i SM-final. Sedan dess har truppen bytts ut minst en gång då spelarströmmen varit stor. Just nu är stjärnorna Julia och Anna Bardis tillsammans med kantlirarna Lina Wessberg (fd Skånela) och Andrea Johansson. Skånela ramlade ur dåvarande elitserien 2015 i kvalet mot Hellton, men har kvar en del spelare sedan dess. Två av dem är Moa Andersson och Sofia Petersson (fd Nyström), som tillsammans gjorde 16 mål i match nr 1. Hur går det den här gången och sviker publiken ännu en gång sin tidigare stolthet? Jag tror att det blir jämnt, tufft och sevärt om domarna tillåter det. Fördel för gästerna som kan spela avslappnat = bortaseger.

18/4 Boden - GUIF
Boden var det bättre laget på bortaplan och har varit ett friskt inslag i den högsta serien hela säsongen. GUIF har spelat i allsvenskan så länge nuvarande version funnits dvs sedan säsongen 2010/2011. Redan från början pratade klubben om att man gärna ville ha sitt damlag ett snäpp högre upp. Jag tror att om Eskilstuna GUIF ska få upp sitt damlag i SHE, så krävs värvning av ett par spetsspelare ytterligare i stället för att tappa dem till SHE-klubbar (t ex Rebecka Lindberg Johansson (H65), Hanna Barrögård (VI), Mia Lagumdzija (Skuru), Louise Neidenström (Kristianstad) och nu senast Olivia Gemmel (VI)). Allt annat än en klar seger för Boden och förnyat SHE-kontrakt förvånar.

Allsvenskt kval 2:3

17/4 OV - Enköping
OV vann med +10 i Enköping och fortsätter att få framgång med det spel truppen och tränarna jobbat med hela säsongen. Jag tror på en ny klar seger om alla håller fokus och gör det man avtalat om. För Enköping är ett kval trots allt en mycket bra erfarenhet för spelarna att bygga vidare på inför kommande säsong i division 1 norra.

18/4 Lidingö - Drott
Kan Drott överraska en gång till och vinna i Gångsätrahallen? Jag undrar det. Drott var ett nytt lag för den rutinerade Lidingötruppen, som tidigt kom på efterkälke nere i Halmstad. Men å andra sidan visade Halmstadlaget moral när Stockholmarna gjorde 7-2 på sju minuter i mitten av andra halvlek. I stället för att vika ner sig fortsatte de göra mål och smälla på bakåt. Lidingö behöver täta ihop sitt försvar och få igång sina niometersspelare tidigare. Jag tror att det blir jämnt, spännande och kvalets mest sevärda match. Vem som vinner? Jag väljer att helgardera ännu en gång.

GLAD PÅSK!
Foto: Annette Andersson

---
Läsare under januari 2017: 11 471
Läsare under februari 2017: 10 999
Läsare under mars 2017: 12 874
Läsare under april (hittills): 3 438

Bloggen fyller 5 år den 5 juni 2017.
---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak (184)
Facebook: Damhandboll framför allt (gillar 526, följer 549)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar