onsdag 12 april 2017

Får vi några överraskningar? (SHE kvart 2:5+CC semi 2:2)

När april kliver in i kalendern vänder nästan alla sportjournalister och andra -experter också ögonen mot damerna. Varför? Jo för att tippa hur det går i slutspelet. Så här tror "herrmaffian" om kvartsfinalerna:

  • Sävehof - Heid 3-0
  • Lugi - Kristianstad 3-1
  • Skuru - VästeråsIrsta 3-0
  • H65 Höör - Skövde 3-2

Håller jag med? I vissa fall ja, i andra nej. Men jag vill inte föregå utan tippar en match i taget. Gör gärna utrymme för överraskningar, som i mina ögon är något av det roligaste som finns. Vilja slår alltid klass i den här bollsporten, så nu undrar jag vilka av lagen som kommer att överraska. Vad tror du?

Har hon några fler äss i rockärmen Camilla Hultgren Dahlberg?
Vågar Heidspelarna tro på att det är möjligt att välta bästa laget i stan?
Foto: Viktor Ljungström.

Mina införtips

12/4 2:5 Heid - Sävehof
Har Heid någon reell chans att överraska nu när Sävehof har fullt manskap? Kanske kan man spela något jämnare än -25, men allt annat än seger för de regerande svenska mästarna förvånar. Bäst senast i Sävehof var norrländskan Linnea Pettersson med 7 mål och matchens högsta MEP (5,60). I Heid var det Kristina Bundsen, som stack ut. Intressantast är vilka profiler som kliver fram den här gången.

Oddset: 22,00 - 22,00 - 0,00

12/4 2:5 Kristianstad - LUGI
Ska Sten Ravheds lagbygge kunna rubba de vinröda från Lund? På herrsidan är LUGI lite av en mardrömsmotståndare för IFK. På damsidan är det samma sak. Hittills fem raka förluster och svårigheter att göra fler än 20 mål. Undataget kom under Lundaspelen då det blev 23 mål, men ändå förlust med -4. Chansen finns där, men jag tror att landslagsmeriterade Hanna Blomstrand och Anna Lagerquist ser till att segern hamnar hos Lundalaget ännu en gång. Bäst i Kristianstad senast var Lucie Satrapova och hon behöver vara minst lika bra igen. Bortaseger alltså.

Oddset: 4,70 - 10,40 - 1,25

12/4 2:5 Skövde - H65 Höör
Skövdes trupp brukar alltid höja sig rejält när det vankas slutspel. När lagen senast möttes i kvartsfinal (12/13 och 13/14) vann H65 med 3-1 i matcher. Om den statistiken ska hålla måste Skövde vinna nu. Det i sin tur innebär att alla lagdelar behöver höja sig minst ett snäpp sen senast, då motståndarna från Höör är uppe i matchtempo tack vare framgångsrikt Europacupspel. Ryde eller Börjesson? Tollbring eller Fatos? Hvenfelt eller Berndtsson? Intressant match som jag tror slutar med bortaseger eller oavgjort och förlängning. Om det blir förlängning kan det sluta precis hur som helst.

Oddset: 3,02 - 8,95 - 1,50

12/4 2:5 VästeråsIrsta - Skuru
Mycket publik, noggrannhet i spelet och matchning av Miriam Sandberg Salach och de andra unga hundriga spelarna tror jag är ett måste för att VästeråsIrsta ska döda Skuruspöket. Laget har tagit både Sävehof och Lugi under grundspelet och är farliga på hemmaplan. För gästerna var det Hanna Daglund och Carolina Ingesson (4/4) som stack ut i den första matchen. Kan de upprepa bedriften eller? Jag väljer faktiskt att helgardera.

Oddset: 4,15 - 10,30 - 1,30

15/4 2:2 DHC Sokol Poruba - H65 Höör semifinal Challenge Cup livestreamas
Om H65 Höör sköter sina kort rätt finns alla möjligheter att ta sig till den eftertraktade finalen i Challenge Cup för andra gången. +12 har man med sig ner till Ostrava och om laget gör fler än 17 mål på bortaplan ligger tjeckiskorna ännu mer risigt till. Domarna i denna viktiga match kommer från Belgien. Jag hoppas de gör en lika fin insats som tvillingparet från Portugal senast inklusive klarar publiktrycket. Det finns plats för 675 personer i hallen, som kommer att vara tvärfull med en högljudd, lojal hemmapublik. Det kommer att bli stentufft med massor av fula knep från Sokol Poruba. Mycket intressant att se hur H65 löser detta. Jag hoppas på bortaseger, men tror att det kan bli jämnt och kanske en uddamålsförlust, men ändå svenskt avancemang.

Tusenskönorna har börjat titta fram i gräsmattorna :-)
Önskar GLAD PÅSK till er allihop.
Foto: Annette Andersson.

---
Läsare under januari 2017: 11 471
Läsare under februari 2017: 10 999
Läsare under mars 2017: 12 874
Läsare under april (hittills): 3 097

Bloggen fyller 5 år den 5 juni 2017.
---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak (183)
Facebook: Damhandboll framför allt (gillar 520, följer 543)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar