torsdag 6 april 2017

Kvalen drar igång (SHE 1:3 + DA 1:3)

Vilka lag ska spela i SHE och allsvenskan kommande säsong? Det avgörs i kvalmatcherna som drar igång till helgen. Mina införtips till match 1:3 i både SHE-kvalet och de allsvenskakvalet hittar du lite längre ner.

Systrarna Möller spelade SM-final 2011.
Nu kvalar Alexandra och Lina som tränare för OV
om platsen i allsvenskan. Foto: Viktor Ljungström.

Klara är
SHE: slutspelslagen (8) och nykomligen Önnered
Allsvenskan: lag 4-8, nykomlingarna Kärra (div 1 södra) och AIK (div 1 norra).

SHE-kval 1:3

8/4 Kungälv - Skara P4 Skaraborg sänder från appen play och webben
Kungälv var en av två nykomlingar i allsvenskan inför säsongen. Förväntningarna var höga då många experter tippade laget på en första plats (jag hade Önnered). Under säsongen har många spelare klivit fram - Clara Lerby, Rebecka Karlsson och Johanna Kjellman för att nämna några. Nu ska de upp mot ett Skara som växlat upp de sista två omgångarna i SHE. Seger hemma mot Eslöv och en riktigt bra match nere i Lund mot serietvåan LUGI. Spelare som höjt sig på slutet är Ida Mikkelsen, Maria Sundin och Wilma Andersson. 15 mil (150 km) skiljer mellan lagen rent geografiskt, så jag hoppas på mycket publik. Hur det går? Hemma har Kungälv chansen, så jag väljer att helgardera då jag ser detta som SHE-kvalets mest spännande matcher.

9/4 Skånela - Eslöv
Skånela har kroknat på slutet av säsongen liksom Eslöv. Lagen har mötts många gånger i elitserien (numera SHE). Senast säsongen 2014/2015 då Skånela vann på bortaplan (31-23), men förlorade hemma (21-27). Skånela har framför allt Kristin Thorleifsdottir (V9), Theres Östlund (M6) och den rutinerade trion - Sofia Petersson (fd Nyström, 9M), Therese Eriksson (försvarsgeneral) och målvakten Louise Eriksson. Eslöv har en tunn, skadedrabbad trupp, men jag ser ändå laget som favoriter med systrarna Bardis och Svensson plus kantlirarna Lina Wessberg (H6) och Andrea Johansson (V6). Jag gissar på bortaseger eller oavgjort.

9/4 GUIF - Boden SHEplay.se
Liksom Skånela har GUIF kroknat på slutet. Framför allt har laget haft svårt att göra mål. I sina bästa stunder spelar man en attraktiv handboll med mycket fart. Bra under säsongen har de båda målvakterna varit - Josefin Brodd Björklund och Emina Johansson liksom Josefin Johansson, Olivia Gemmel och Caroline Karlsson. Boden växlade upp i slutet av säsongen. Om ingen underskattning sker ska det bli en klar seger nere i nya STIGA sports Arena för Emmy Nordmark, Viktoria Polshikova, Mariana Lopes & co.

Allsvenskt kval 1:3

8/4 Drott - Lidingö
Logiskt sett ska det skilja en hel del mellan ett lag som spelat två säsonger i allsvenskan (Lidingö) och en nykomling i division 1 södra (Drott). Men på bänken i Drott finns Thomas Sivertsson och på planen ett gäng hungriga spelare. Hur går det mot de rutinerade rävarna i Lidingö - Emma Jonsson, Veronica Larsson och Helena Stenqvist samt skytten Jessica Rydberg? Kanske har Halmstadgänget en chans på hemmaplan, så jag väljer att helgardera.

9/4 Enköping - OV
OV växlade upp när det som bäst behövdes och avslutade säsongen med två klara segrar. Rutinerade Anna Ekström kom in och gjorde skillnad. En spelare som utvecklats är målvakten Gry Bergdahl, som gjort en strålande säsong. Enköping är en outsider och division 1 norra anses inte vara lika tuff som den södra (innehåller färre lag med seniorlag i SHE). OV borde vinna den här matchen. Brasklappen är orutin hos många unga, nya spelare för den här typen av vinna/försvinna matcher. Jag tror ändå på bortaseger eller möjligen oavgjort.

Om en dryg månad ser det ut såhär
i Sofieros rhododendrondal. Längtar.
Foto: Annette Andersson.

---
Läsare under januari 2017: 11 471
Läsare under februari 2017: 10 999
Läsare under mars 2017: 12 874
Läsare under april (hittills): 1 233

Bloggen fyller 5 år den 5 juni 2017.
---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak (181)
Facebook: Damhandboll framför allt (gillar 494, följer 516)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar