fredag 10 februari 2017

Toppmatcher, nostalgi och derby i den sextonde omgången (DA)

Tack och lov är ingenting klappat och klart ännu även om det ser ut som om Önnered tar direktplatsen och RP åker ut.

Lidingös linjespringare Emma Jonsson
har en viktig roll när OV kommer på besök.
Foto: Annette Andersson

Handboll är en viljesport där laget och krigarhjärtat räcker otroligt långt. Tänk på Ryssland som besegrade den stora förhandsfavoriten Norge i OS-finalen 2016 eller när det danska herrlandslaget tog sig vidare i EM 2012 med ett nödrop och sedan vann hela mästerskapet (final mot arrangören Serbien).

Du har säkert själv en massa bra exempel. Hur som helst över till den sextonde omgången av allsvenskan. Det finns en hel del godbitar att kolla på.

Tabell efter 15 omgångar
dvs återstår 7 = 14 poäng

1. Önnered 26p (+121)
---
2. Skånela 23p (+87)
3. GUIF 22p (+60)
4. Kungälv 20p (+29)
---
5. Tyresö 18p (+31)
6. GT Söder 18p (+18)
7. Bjurslätt/Torslanda 14p (+9)
8. Spårvägen 12p (-3)
---
9. OV 8p (-45)
10. Lundagård 8p (-73)
---
11. Lidingö 7p (-111)
12. RP 4p (-123)

Mina införtips

11/2 RP - Bjurslätt/Torslanda dubbelarrangemang
Intressant möte där poängen är lika viktiga för båda lagen av nästan samma skäl. Undvika kval nedåt respektive nedflyttning. Nye tränaren Michael "Cegga" Crgonja kan han få hemmalaget att plocka efterlängtade poäng? Nathalie Barhanko var bra senast mot Spårvägen, men det räckte inte. Gästerna kommer med bra självförtroende efter hemmaseger över GT Söder. Jag tror att det blir oavgjort eller bortaseger.

11/2 Skånela - GUIF dubbelarrangemang
Toppmöte när tvåan tar emot trean och vinnaren få lite mer säker mark på andra plasten och en enklare motståndare i SHE-kvalet (just nu 9. Eslöv, 10. Skara, 11. Hellton). Senast var Skånela det bättre laget och vann med +6. En match i matchen är den mellan de rutinerade målvakterna Louise Eriksson och Josefine Brodd Björklund. Jag tror att laget med vassaste försvar vinner och sätter min slant på Skånela med sin hemmaplansfördel och förmåga att locka publik.

11/2 Kungälv - Lundagård
Klar fördel till Kungälv som fortsätter att övertyga. Lundagård brukar kunna bjuda motstånd på hemmaplan, men borta är en annan sak. För tunn trupp den här säsongen och med stor sannolikhet blir det kval eller direktnedflyttning. Alltså allt annat än hemmaseger förvånar.

11/2 Lidingö - OV
Omgångens viktigaste match. Den här matchen hade jag velat följa på webben eller allra helst på plats i Gångsätrahallen. Wow vad spännande. Vinner Lidingö kliver de förbi OV upp på säkrare mark. Å andra sidan har OV spelat bättre och bättre efter EM-uppehållet, så här väljer jag att helgardera.

12/2 GT Söder - Tyresö Farstahallen
Stockholmsderby nr 16. Hur det slutar? Ja den som det visste. Lagen ligger sida vid sida precis under SHE-kvalstrecket. Känner varandra väl såklart. Spelarna har mött varandra många gånger eller spelat i samma lag. Senast vann GT Söder med uddamålet efter att ha behållit kylan när det skulle avgöras. Jag tror på bortaseger, men väljer att helgardera.

12/2 Önnered - Spårvägen
Jag blev lite nostalgisk. Tänk att förra säsongen möttes de här två lagen i elitserien (nuvarande SHE). ÖHK valde att satsa på att studsa tillbaka direkt och gjorde en hel del nyförvärv. Spårvägen tappade spelare och har fått fokusera på att hålla sig kvar. Hur det går? Jag tror att Önnered tar en klar seger med minst +5. Blev imponerad av det jag såg i förra omgången i Lunds Idrottshall. Önnered hör hemma i den högre serien.

---
Läsare under januari 2017: 11 471
---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak (167)
Facebook: Damhandboll framför allt (384)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar