Alla rätt känns riktigt roligt. Det går att konstatera att det blev fem hemmasegrar och en bortaseger, när H65 Höör plockade en fin skalp i form av Skuru.

Beskedet att Sara Johansson går till min favoritklubb Randers. Nu blir de 4 svenskor - Clara Monti Danielsson (M6), Daniela Gustin (H6/H9), Martina Thörn (MV) och Sara (H6/H9).

Beskedet att Kristianstads tränare Stefan Wall slutar pga av familjeskäl. Blir Niklas Harris lagets nye tränare eller hämtar Sten Ravhed hit en tjeckisk tränare eller?

Vad var sämst?
Skaras insats mot Hellton och Sävehofs anfallsspel i matchen mot Lugi.

Omgångens publiksiffra (581+420+275+1139+870+864 =) 4 149

Skövde - Heid 34-23 (16-12)
En ganska jämn första halvlek med Skövde i förarsätat på bortaplan i Ulricehamn. Efter 40 minuter tryckte man på gasen och gick från 21-17 (38.07) till 27-17 (47.03). Tilda Matthijs gjorde tre av sina fyra mål under den perioden. Gästande Heid hämtade sig aldrig från chocken även om de spelade jämnt resten av matchen (7-6). Matchens stora lirare blev Skövdes Tilda Olsson med 9 mål och 4 assist (MEP 5,91). Hanna Edvardsson får extra plus 40% (15/37). I Heid gjorde Annica Smidje flest mål (5), men var också den spelare som gjorde flest tekniska fel (8).

Kristianstad - VästeråsIrsta 23-21 (15-14)
Jämnt och spännande i 60 minuter i Kristianstad Idrottshall. Lucie Satrapova tog fram hela registret i slutet av kampen (41%, 14/34). Målvaktkollegan Louise Neidenström tog straffarna när
Kristianstad vann trots fler tekniska fel (21 jfrt VIs 12). Flest mål för KHK gjorde Mikaela Johansson (7) och i VästeråsIrsta var det Hannah Flodman (6).

Skuru - H65 Höör 23-27 (12-16)
Hemmalaget hängde med till 2-2 (4.02), sen kontrade Marie Wall in två raka för gästerna från mellanskånska Höör. Efter det blev avståndet större och Jannike Wiberg hade koll på läget. Närmast kom Nackalaget fem minuter in i den andra halvleken (16-17, 17-18) innan H65 ryckte igen med inbytta Jessica Ryde i målet. Målbäst och med lagets högsta MEP blev återigen Alexandra Bjärrenholt (8 mål; 4,89). Flest mål i H65 gjorde Cassandra Tollbring (8) och Anna Olsson (7).

Hellton - Skara 28-18 (12-10)
Ja inte trodde då jag att värmländskorna skulle köra över Skara. I slutet av den första halvleken kunde gästerna visserligen krypa lite närmare, men... Med omgångens bästa publiksiffra (1 139) kunde Hellton defilera in i mål. Flest Helltonmål gjorde Kristin Ullén (7, 100%). Hemmamålvakten Jessica Wessman tog hälften av skotten (15/30). I Skara var det ingen som stack ut. Fyra tremålsskyttar där Maria Sundin hade lagets högsta MEP (2,46).

Lugi - Sävehof 29-24 (12-13)
I Arenan i Lund var det mer folk på dam- än herrmatchen (förmatch). Å de fick verkligen valuta för pengarna när Sveriges, just nu, två bästa lag fanns på plan. Ingen av målvakterna kom upp i normal form. I stället var det Lugis försvar och framför allt anfallsspel i den andra halvleken som avgjorde. De svenska mästarna från Partille var glesa bakåt och okreativa framåt. En summering av kampen blir Lugis kollektiv mot Jamina Roberts insats både bakåt och framåt. Är Lundalaget så här bra eller var detta säsongens andra plump för Sävehof? Flest mål i Lugi gjorde Melissa Petrén (8) och Hanna Blomstrand (7). I Sävehof var det Jamina Roberts (10) och Ida Odén (4).

Boden - Eslöv 31-29 (16-16)
Mycket stod på spel när dessa två lag under kvalstrecket möttes. Boden inledde bäst, men efter tio minuter tog Eslöv över. Lika i slutminuterna av den första halvleken med aningen mer energi hos gästerna. Inedningen på den andra halvleken blev också Eslövs innan mittsexan Annica Ölén gjorde två snabba mål till 19-19 på tavlan (36.27). Nu svängde pendeln och under resten av matchen var det gästerna som fick jaga. Avslutningen blev riktigt spännande med ett straffmål av ursäkra Anna Bardis (30-29, 58.43) och slarv i båda lagen innan Annica Ölén kunde göra det förlösande målet till 31-29 (59.26) och öka på getingbokänslan mellan stecken. Flest mål i Boden gjorde Emmy Nordmark (10) och i Eslöv var det Anna Bardis (8 varav 6 straffar).