torsdag 23 februari 2017

Superintressant derby, viktiga bottenkamper å en repris (SHE 19)

Så drar det ihop sig på allvar i den högsta serien. Inget är klart på förhand. Omgång 19 bjuder på ett häftigt Skånederby, spännande bottenkamper och en repris på en av fjolårets kvartsfinalserier. Mina införtips hittar du lite längre ner.

Viktoria Högström Unell och Malin Larsson
i kamp i en av fjolårets kvartsfinaler.
Foto: Viktor Ljunström.

Kommentar till ligalandslaget
Nyuttaget ligalandslag där fk Signell valt att vara huvudansvarig. Hm. Å så är han klubbtränare oxå. Hm igen.

I Danmark och Norge har man samma lösning på dam- och herrsidan dvs en förbundkapten, fk, utan koppling till ett klubblag. På herrsidan i Sverige är det, precis som i Danmark och Norge, en fk utan koppling till ett klubblag (Kristian Andresson fd GUIF) och dessutom har man valt en ligalandslagstränare utan koppling till ett klubblag (Dennis Sandberg, fd Alingsås).

När SHF/förbundslandslagsledningen pratat om att kopiera Norge - varför gör man då det bara fullt ut på herrsidan? Handboll ska väl vara den mest jämställda lagidrotten i Sverige eller?

Mina införtips

23/2 Sävehof - Hellton
Allt annat än hemmaseger förvånar. Hellton gjorde visserligen bra ifrån sig mot Skara (+10), men Sävehof vill plocka hem förstaplatsen i serien oavsett vad som sägs utåt till media. Gissar på segersiffror +10, om man inte väljer att ge mindre rutinerade spelare i truppen mer speltid. Matchvinnare - varför inte duktiga Isabelle Mouratidou i hemmamålet?

Oddset: 0,00 - 25,00 - 25,00

24/2 H65 Höör - LUGI
Omgångens mest sevärda match när Skånederby nr 11 går av stapeln. Allt annat än slutsålt förvånar. Båda lagen tog varsin meriterande skalp i förra omgången, när Skuru och Sävehof gick på pumpen. Favoritskapet vilar på LUGI som leder serien. Många intressanta dueller som den mellan Tollbring/Engdahl eller Ryde/Nilsson eller Mässing/Petrén. Här väljer jag att helgardera även om mannen i huset håller på hemmalaget.

Oddset: 2,03 - 8,90 - 2,03

Skånetabell
1. Lugi 8p
2. Kristianstad 5p
3. H65 Höör 3p
4. Eslö 2p

25/2 Skara - Skuru
Allt annat än bortaseger förvånar. Båda lagen förlorade senast, men Nackalaget har ett bredare spelarmaterial och ska vinna. Hemmalaget kommer att göra allt för att plocka minst en poäng och slippa jumboplatsen. Matchvinnare - Alexandra Bjärrenholt eller Hanna Daglund hos gästerna.

Oddset: 22,00 - 22,00 - 0,00

25/2 Eslöv - Heid
Omgångens viktigaste match. Det lag som plockar med sig båda poängen skapar lite mer utrymme nedåt i tabellen. Liten fördel för hemmalaget, men publiken har svikit den här säsongen, så den är minimal. Heid har ett bättre målvaktpar i Wickström/Hama, medan Eslöv har skyttedrottningen Anna Bardis och ett nyförvärv som verkligen utvecklas i vänsternian Betty Svensson, fjolårets skyttedrottning i allsvenskan. Jag tror på oavgjort, men väljer att sejfa med en helgardering.

Oddset: 1,75 - 9,60 - 2,37

25/2 VästeråsIrsta - Skövde
Omgångens näst mest sevärda match är när sexan tar emot femman i Bombardier Arena. För övrigt den hall där jag ställt ut hundar ett par gånger ( ;-) ). Detta är en repris på fjolårets kvartsfinalserie som hemmalaget vann med 3-0. Blir det en repris? Njae. I höstas vann Skövde med uddamålet och jag tror att gästerna har stor chans att upprepa konceptet. Tilda Olsson, Malin Larsson och målvaktsparet Börjesson/Edvardsson är fint igång lagom till slutspelet. I hemmalaget blir ofta assistdrottningen Ellenor Åström Nilsson och Hannah Flodman för ensamma. Bortaseger eller möjligen oavgjort tippar jag.

26/2 Kristianstad - Boden
Två lag som mötts flera gånger i allsvenskan och känner varandra väl. Uppe i Boden blev det hemmaseger. Hur blir det nu? Jag tror på hemmalaget som ser ut att ha en fin formkurva lagom till sitt första slutspel. Även om Emmy Nordmark, Mariana Lopes och Viktoria Polshikova visade vad de kan mot Eslöv, så är Kristianstad en tuffare motståndare. Förstuppställningen med Chrova, Satrapova, Johansson, Jönsson och Iskit å så nyuttagna ligalandslagsspelaren Caroline Månsson (stort grattis) har mer tyngd och ett år mer i högsta serien. Alltså hemmaseger eller möjligen oavgjort.

Oddset: 1,15 - 14,50 - 6,40


Vårhälsning från sydvästra Skåne.
Foto: Annette Andersson.

--
Läsare under januari 2017: 11 471
Läsare under februari 2017 (hittills): 8 738
---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak (171)
Facebook: Damhandboll framför allt (412)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar