torsdag 9 februari 2017

Bottenlagen bet ifrån i den femtonde omgången (DA)

Fem rätt är bra. Det var hemmasäkra Bjurslätt/Torslanda som överraskade mig med sin femte seger av åtta möjliga.

Det är lätt att glömma bort att hon är bra bakåt också 
Önnereds målspruta Linnea Säreborn.
Sex mål senast mot Lundagård.
Foto: Annette Andersson.

Vad var roligast?
Att lagen längst ner bet ifrån bra. Lidingö luggade Tyresö på en poäng, OV höll på att få oavgjort mot Skånela och Bjurslätt/Torslanda vann ännu en gång på hemmaplan.

Vad stack ut?
Inför matchen mot Spårvägen valde Jörgen Sjöö att kliva av sitt tränaruppdrag.

Vad var sämst?
Publiksiffrorna i Stockholm återigen. Ska väl påpekas att Lund inte är så mycket bättre när det gäller Lundagård.

Omgångens publiksiffra (110+79+69+139+230+189 =) 816

Mina kortreferat

Bjurslätt/Torslanda - GT Söder 26-21 (14-12)
Hemmalaget klarade pressen och visade redan efter en kvart var skåpet skulle står när Sophie Ogrelius satte 7-4 (15.12). GT Söder försökte komma närmare och hade 13-12 (29.36) efter en straff satt av Alexandra Siirala. Men Isabelle Svahn han sätta dit 14-12 innan paussignalen ljöd. I den andra var det B/T för hela slanten. Tredje raka segern och upp på sjunde plats. Flest mål för B/T gjorde Isabelle Svahn (7) och för GT Söder hittar vi fyra tremålsskyttar - Gabrielle Hagman, Alexandra Siirala, Jenny Haglund och Lina Stolperud.

Matchreferat Torslanda
Matchreferat GT Söder

Lundagård - Önnered 12-34 (3-17)
Ja det blev aldrig någon kamp. Önnered var helt enkelt alldeles för överlägsna. Tre hemmamål i första halvlek och alla utespelare på plan för gästerna säger allt. Flest mål för Lundagård gjorde tre tremålsskyttar - Anne Lind, Matilda Ringholm och Emma Persson Wik. I Önnered kontrade Evelina Källhage in många (totalt 8 mål) och högernian Ellen Laanemets gjorde 7.

Värt att notera: Läs mitt matchreferat på handbollskanalen.se

Matchreferat saknas hos både Lundagård och Önnered

Spårvägen - RP 36-23 (16-12)
Inför omgångens lägsta publiksiffra (69) blev det en ganska enkel seger för hemmalaget. Gästerna från Linköping hängde bra med den första kvarten (8-7) sen gled Spårvägen ifrån anförda av spelmotorn Sandra Fiedorowicz (11). Viktiga poäng i kampen om att undvika kval för det nedflyttade laget från elitserien/SHE. Flest mål för RP gjorde Nathalie Barhanko (5).

Matchreferat Spårvägen
Matchreferat RP

Tyresö - Lidingö 21-21 (10-13)
Precis som jag misstänkte så är Lidingö ett annat lag efter EM-uppehållet. Den här gången spelade man jämnt med Tyresö i Tyresöhallen och hade bud på att plocka med sig båda poängen. Det var hemmalaget som fick kriga i uppförsbacke för att få med sig en poäng. Olivia Svalstedt gjorde det förlösande målet (21-21, 59.48). Flest mål i Tyresö gjorde Madeleine Lindgren (8) och i Lidingö var det femmålsskyttarna Emma Jonsson och Caroline Wahlberg.

Matchreferat Tyresö
Matchreferat Lidingö

GUIF - Kungälv 27-21 (14-12)
Gästerna från Kungälv inledde bäst och hade ledningen i 25 minuter. GUIF avslutade vassast med 4-1 sista fem (14-12). I den andra kom Kungälv återigen igång bäst och hämtade upp underläget med tre raka mål från Victoria Strålman. Sen var det roliga slut och hemmalaget kunde sakta och säkert glida ifrån när Josefin Brodd Björklund visade klassen i kassen. Flest mål för GUIF gjorde Sofia Tenglin (7) och i Kungälv var det Victoria Strålman (7).

Matchreferat GUIF
Matchreferat Kungälv
Damerna förlorade i Eskilstuna

OV - Skånela 22-23 (11-13)
Det blev en svängig match i Idrottens Hus då serietvåan kom på besök mot kvalkrigande OV. När Ellen Persson utjämnade till 19-19 (42.38) vädrade hemmapubliken en skräll. Men Skånela lyckades hålla undan och vinna med uddamålet då Maryann Osakwe sköt utanför i slutsekunderna. Bra i OVs mål var återigen Gry Bergdahl som hade koll på skyttarna. Ett fall framåt för hemmalaget och ett frågetecken för Skånela. Främsta målskytt i OV var Maryann Osakwe (7) och i Skånela Sofia Peterson (fd Nyström, 6).

Matchreferat OV

---
Läsare under januari 2017: 11 471
---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak (167)
Facebook: Damhandboll framför allt (383)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar