fredag 3 februari 2017

Derby, toppmöte och viktiga bottenkamper i omg 15 (DA)

Den femtonde omgången bjuder på ett derby och ett toppmöte, men framför allt viktiga matcher för lagen längst ner i tabellen.

Evelina Eriksson och Josefin Holst.
Tyresös målvakter med rutin från högsta serien.
Foto: Annette Andersson

Tabellen ser ut att ha delat sig på mitten, men om Bjurslätt/Torslanda vinner och Tyresö förlorar så försvinner det gapet. Helt klart har allsvenskan en jämnare tabell än SHE där de fyra sista lagen redan är avhängda trots att sex omgångar återstår.

Kort om herrarnas VM
Frankrike vann som förväntat guldmedaljen på hemmaplan och Nikola Karabatic blev utsedd till turneringens bäste spelare (MVP). Några dagar senare blev den överklagade domen om den fixade matchen offentlig - två månaders villkorligt fängelse. Hm. Domen kommer troligen att överklagas till Högsta domstolen, men oavsett ger detta en sur eftersmak. Hur var det nu igen skulle inte handbollens elitidrottare vara föredömen för de yngre spelarna?

Tabell efter 14 omgångar
1. Önnered 24p (+99)
---
2. Skånela 21p (+86)
3. GUIF 20p (+54)
4. Kungälv 20p (+35)
---
5. GT Söder 18p (+23)
6. Tyresö 17p (+31)
7. Bjurslätt/Torsland 12p (4)
8. Spårvägen 10p (-16)
---
9. OV 8p (-44)
10. Lundagård 8p (+51)
---
11. Lidingö 6p (-111)
12. RP 4p (-110)

Mina införtips

4/2 Bjurslätt/Torslanda - GT Söder
Fjolårets ena nykomling mot en av årets två. Logiskt borde B/T vinna med både hemmaplansfördelen och mer allsvensk rutin. Senaste mötet blev en uddamålsseger för gästerna. Blir det lika jämnt som senast? Jag tror GT Söder har fördel av att de kan spela mer avslappnat efter segern i förra omgången. Pressen ligger på hemmalaget för att skapa avstånd till strecken nedåt. Bortaseger eller oavgjort.

4/2 Lundagård - Önnered
Allt annat än bortaseger är en skräll. Önnered verkar ha som målsättning att studsa tillbaka till SHE (fd elitserien) på en säsong. Lundagård däremot behöver poäng för att undvika en nedflyttningsplats, men det här är inte matchen de kan plocka poäng i. Har planerat att ta mig ner till Idrottshallen och hoppas att Lundagård bjuder på lika tufft motstånd som alltid på hemmaplan.

4/2 Spårvägen - RP
Ovisst och spännande med favorittrycket på hemmalaget. Spårvägen har inte direkt rosat marknaden efter nyår med tre förluster och en oavgjord. Men gästerna från Linköping har fyra förluster. Jag väljer faktiskt att helgardera när Jörgen Sjöö kommer tillbaka till Brännkyrkahallen som tränare för motståndarna.

4/2 Tyresö - Lidingö
Stockholmsderby nr 15 kan går lite hur som helst. Senast lagen möttes blev det storseger för hemmalaget (30-14), men Lidingö har spottat up sig med två segrar efter nyår. Vinner rutinen (Lidingö) eller de snabba kontringarna (Tyresö)? Jag hoppas det kommer lite mer publik än vanligt till Tyresöhallen för det lär bli spännande. Helgardering.

Stockholmstabellen
1. Skånela 8p (+26)
2. GT Söder 6p (+5)
3. Spårvägen 5p (-2)
4. Lidingö 4p (-29)
5. Tyresö 3p (+7)

4/2 GUIF - Kungälv
Toppmöte i Skjulstahallen när trean tar emot fyran. Båda lagen har samma poäng så den som vinner får den högre placeringen. Gott om matchvinnare i båda lagen med breda trupper. Per Johansson är tillbaka på bänken efter VM-äventyret i Paris. Senast vann GUIF (borta) och jag tror på hemmaseger eller möjligen oavgjort.

5/2 OV - Skånela
Allt annat än bortaseger förvånar. Senast vann Skånela med +13 och om Kristin Thorleifsdottir fortsätter på samma sätt blir det minst 10 mål från hennes högerbössa. OVs målvakt Gry Bergdahl har visat bra form, så kanske kan hemmalaget bjuda på samma motstånd som senast mot Tyresö och hänga med i 50 minuter.
---
Läsare under januari 2017: 11 471
---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak (166)
Facebook: Damhandboll framför allt (371)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar