torsdag 9 februari 2017

En riktigt viktig match, TV-sändning, listor och solklara kamper i SHE (17) plus EC-spel

En avklarad match där VästeråsIrsta mer eller mindre körde över Hellton. Ikväll TV-sänds det från Partillebohallen och i morgon spelas omgångens viktigaste kamp i Skara Idrottshall. Resten är tydliga favoritmatcher, men som sagt något lag kanske kan överraska?

Mathilda Synnergren gör ett av sina sex mål mot Boden när lagen möttes i Skara Idrotthall i allsvenskan förra säsongen. I bakgrunden skymtar Emmy Nordmark och Annica Ölén.
Foto: Viktor Ljungström.

Listor

Skytteligan
1. Cassandra Tollbring, H65 Höör 107
2. Fatos Kücükyildiz, Skövde HF och Anna Bardis, Eslöv 103
4. Hannah Flodman, VästeråsIrsta 101
5. Asli Iskit, Kristianstad 94

Värt att notera: Plats 1-3 mittnior/playmakers och plats 4-5 vänsternior.

MEP-listan
1. Hanna Blomstrand, Lugi 51,39
2. Alexandra Bjärrenholt, Skuru 51,31
3. Johanna Forsberg, Heid 50,53
4. Ellenor Åström Nilsson, VästeråsIrsta 49,6
5. Melissa Petrén, Lugi 48,09

Värt att notera: Plats 1-2 spelar på högernio, 3 på mittsex, 4 på mittnio och 5 på vänsternio.

Assistlistan
1. Ellenor Åström Nilsson, VästeråsIrsta 81 (M9)
2. Kristina Zubonja, Heid 54 (M9)
3. Annica Smidje, Heid 53 (V9)
4. Cassandra Tollbring, H65 Höör 49 (M9)
5. Betty Svensson, Eslöv 48 (V9)

Mina införtips

8/2 VästeråsIrsta - Hellton
Det blev som väntat en komfortabel seger för hemmalaget trots mängder med tekniska fel (21). Men gästerna från Värmland gjorde fler (28), där över hälften var regelfel (17). Utropstecknen var VIs målvaktslöfte Irma Schjött, född -98, med 61% (16/26) och säsongens överlägsna assistdrottning Ellenor Åström Nilsson (10, leder med 27 assist).

Värt att notera: Hellton just nu 10a. Laget har kvar Skara (h), Sävehof (b), H65 (h), Boden (b) och Kristianstad (h). Tufft, men inte omöjligt att slippa nedflyttningsplatsen.

Oddset var: 1,08 - 16,50 - 9,20

9/2 Sävehof - Skövde TV4 sport kl 17.55
Säsongens 17e TV-sända SHE-match. Har Skövde någon chans mot ett revanschsuget Sävehof efter förlusten mot Randers i EHF-cupen? Det som i praktiken innebär att de gulsvarta är borta från Europacupspelet, trots att en match återstår. Jag undrar det. Kan Börjesson/Edvardsson vinna kampen mot Bundsen/Mouratidou/Eriksson? Å får Fatos Kücükyildiz tillräckligt stort utrymme mot hemmalagets mittlås? Som alltid gäller det att minimera de tekniska felen för att undvika att Sävehof kontrar sönder matchen med sina kvicka kantlirare - Mellegård och Fernis. Jag tror på hemmaseger eller möjligen oavgjort.

Värt att notera: TV4 sport passar på att sända två matcher på raken. Sävehofs herrar möter GUIF senare samma kväll.

Oddset: 1,07 - 17,50 - 9,70

10/2 Skara - Boden fri entré
Omgångens viktigaste match där förloraren mest troligt får stanna kvar på nedflyttningsplatsen resten av serien. Skara har i mina ögon favoritrollen efter sin meriterande seger över Västeråslaget (omg 13) och fina insats mot Skövde senast. Boden däremot letar fortfarande efter formen trots att bland andra Emmy Nordmark kommit igång ordentligt. Ska Skaras nyförvärv efter nyår, de två danskorna Nicoline Olsen och Ida Mikkelsen bli tungan på vågen? Hemmaseger eller möjligen oavgjort.

Oddset: 1,67 - 9,70 - 2,53

11/2 Eslöv - Skuru
Allt annat än bortaseger är en skräll. Skuru har en bredare och vassare trupp på alla positioner. Eslöv har spelare med mycket hjärta som aldrig ger upp. Systrarna Bardis och kantlirarna Wessberg och Johansson gör de flesta målen. I Skuru har vi årets utropstecken på högernio - högerhänta Alexandra Bjärrenholt som fortsätter att leverera oavsett om lagkamraterna når upp till samma nivå eller ej. Hanna Åhlén har också varit bra tillsammans med Mathilda Lundström.

Oddset: 5,80 - 13,25 - 1,18

11/2 Heid - Lugi
Allt annat än bortaseger är en skräll. Lugi går efter andra platsen i serien och är nära att lyckas. Heid har överraskat de flesta experterna som tippade dem på kval- eller nedflyttningsplats i september. Men jag tror inte att de räcker till mot de vinröda ändå. Senast, nere i Lund, blev det storförlust (19-32) efter stora problem med att komma förbi hemmaförsvaret (21 tekniska fel och Ida Nilsson som tog det mesta (61%)).

Oddset: 6,40 - 14,25 - 1,15

10/3 H65 Höör - Kristianstad
Uppskjuten match pga av hemmalagets Europacupäventyr. Ett Skånederby som kan sluta precis hur som helst = helgardering. Det lär bli lappen på luckan och häftig stämning.

12/2 Nantes - Sävehof (EHF-cupen omg 6)
Två lag som kan spela avslappnat. Nantes är vidare till kvartsfinal, medan detta är sista matchen för Sävehof i Europacupsammanhang. Jag tror att det blir sevärt, mycket folk och hemmaseger. Visst vore det härligt om gästerna kunde knipa båda poängen om inte annat för ärans skull, men årets upplaga har varit alldeles för svajigt i de här sammanhangen. Tyvärr.

12/2 HC Vardar SCJS  - H65 Höör sänds på skånesport.se
Ja med +13 från hemmamatchen i Höör borde det vara en enkel sak att ta sig vidare. Men då har du som tänker så aldrig varit på plats på Balkan under en viktig handbollsmatch. Det har jag. Förutsättningarna är helt annorlunda, kulissen kan mycket väl bli fullsatt med 5 500 skrikande och gapande hemmafans och domare som inte klarar trycket. Konstiga domslut, många straffar till hemmalaget som redan i Höör fokuserade på att kliva utsida två (= straff internationellt) och gott om utvisningar till gästerna oavsett om det är befogat eller ej.

H65 Höör är det bättre laget, mer vältränade, bättre spelare på alla positioner och ett helt annat tempo i sitt spel. Laget har rutin från den här typen av matcher liksom nye coachen Månsson (Eslöv och H43). Men som sagt, i de här sammanhangen är förutsättningarna totalt annorlunda. Jag hoppas på seger eller i alla fall vidareavancemang till kvartsfinalerna, som lottas tisdag 14/2.

---
Läsare under januari 2017: 11 471
---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak (167)
Facebook: Damhandboll framför allt (383)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar