torsdag 29 september 2016

SHE: så blev omgång nr 2

Vad var roligast?
Definitivt den oavgjorda matchen i Eslövshallen och Kristianstads skrällbetonade seger över Skuru i Nacka Bollhall.

Vilka spelare fortsätter att visa fin form?
Fatos Kücükyildiz, Lucie Satropova och Melissa Petrén.

Vad var sämst?
Publiksiffrorna på alla orter utom Karlstad (874) och möjligen i Heidhallen (346). Bara 213 i Nacka Bollhall till exempel och i Lund (378) hade inget lag tagit chansen till en lärgruppsmatch. Totalt 2 516 personer såg den andra omgången.

Kristianstads nr 13 Caroline Månsson
8 mål och 100% mot Skuru.
(här mot Skövde förra säongen).

Kort summering av omgång 2

Eslöv - Skara 27-27 (16-10)
Eslöv hade grepet om matchen 45 minuter med Moa Sandell på närmare 50% i räddningar. Efter en time-out (44.43, 21-17) av hemmacoacherna var det Skara som kom ut hetast och gjorde fyra raka mål, tre signerade matchens hetaste skytt - Elin Ottosson (totalt 9 mål). Avslutningen blev precis sådär härligt nervpirrande som man kan önska sig. Rättvist slutresultat och Skaras spel gav mersmak tyckte jag som var på plats.

Skövde - H65 Höör 24-23 (13-10)
Handbollspropaganda på TV4 sport från Skövde Arena när hemmalagets spelmotor Fatos Kücükyildiz fortsatte att visa att formen är på plats (totalt 8 mål). Magnus Frisk coachade yrädret lagom mycket och det gav uddamålsseger i slutsekunden. Slarvig av H65 att släppa in ett frikastmål såklart. Julia Ehn var duktig i skymundan av Fatos med 6 mål. Jessica Ryde gjorde en riktigt bra insats (46% 7/15), men det var i anfallsspelet som H65 gick på pumpen.

En stilla undran: när får vi en kvinnlig damhandbolls expertkommentator som damfotbollens Hanna Marklund (TV4)? Eller är det bara manliga fd handbollsspelare som "kan" kommentera (dam)handboll?

Hellton - Boden 27-24 (12-13)
Nykomlingarna från Norrbotten hade greppet om hela den första halvleken där danskan Sofie Svarrer Hansen tog det mesta. Efter paus blev det omvänt. Lina Hillgren var kvinnan för dagen (7 av 10 mål i andra) tillsammans med målvakten Jessica Wessman (45% 17/37), som verkligen var tillbaka efter floppen i Kristianstad. Emmy Nordmark fortsätter att vara anonym för sitt Boden i stället var det Carin Bergdahl (6), Moa Nilsson (5)och Ekaterina Lubyanaya (5) som stod för målproduktionen.

Heid - Sävehof 21-34 (11-16)
Återigen en säker seger för Sävehof mot ett tippat bottenlag. Och återigen fick de regerande svenska mästarinnorna kämpa i uppförsbacke i inledningen av matchen. Underskattning? Viktiga Julia Eriksson och Ida Odén tog ansvar och vände på matchbilden. Gott om publik (346 av 440= 78%) gav stöd till ett vilt kämpande hemmalag där Johanna Forsberg gjorde en stabil insats.

Skuru - Kristianstad
Omgångens skräll? Eller ska man undra över vad Skuru håller på med som underskattade Kristianstads målvakt Lucie Satropova (41% plus en straff)? Det var bara Hanna Åhlén som levererade (7 mål). KHKs mångsidiga Caroline Månsson fick briljera med 3 spelmål och 5 straffmål (100%) - en spelartyp som påminner om Lugis Hanna Ringdahl, som la skorna på hyllan inför den här säsongen.

Lugi - VästeråsIrsta 29-18 (16-7)
Det var jämnt i 12 minuter, sen tog Dragan Brljevic time-out (5-5,12.09). Efter det fanns det bara ett lag på plan för så överlägsna var Lugis förstauppställning med Elinore Johansson (H6), Hanna Blomstrand (H9), Ebba Engdahl/Jenny Carlsson (M9), Anna Lagerquist (M6), Melissa Petrén (V9), Beatrice Nilsson (V6) och Ida Nilsson i målet.

Tristast var nog ändå den förmodade korbandsskadan på gästernas Ellen Göthlin, som kom i mitten på andra halvlek efter att hon gjort mål (11-21, 43 min). I samma veva började Lugicoachen byta in de yngre spelarna och Västeråslaget kunde knappa in lite på försprånget.