torsdag 29 september 2016

DA: Så drar damernas allsvenska igång

Dags för den näst högsta serien att blåsas igång. Märkligt nog går det fortfarande inte att spela på matcherna, trots att de kan vara riktigt luriga. Inte heller finns de på SVTs text-TV (som herrarnas gör). Här kommer mina funderingar inför den första omgången.

Skånederbyt OV - Lundagård
inleder damernas Allsvenska säsongen 2016/2017.
Foto: Kenneth Landgren.

29/9 OV - Lundagård
Båda lagen har tappat viktiga spelare inför säsongen och fått bygga nytt. Den extra nerven med ett derby gör utgången svårtippad. Hemmaplansfördelen blir viktig tror jag, så liten övervikt för OV.

1/10 Lidingö - GUIF
Guif är i mina ögon favoriter t segern. Gästerna har en mer samspelt trupp som vässats med nya målvakten Josefinn Brodd. Lidingö däremot har tappat många av sina bärande spelare från förra säsongen.

1/10 Bjurslätt/Torslanda - Skånela
När lagen möttes i träningsturneringen i Tyresö vann Skånela med 28-25. Under helgens steg 1 i USM för damjuniorerna vann Skånela sin tuffa grupp, medan B/T bara behöde spela en match för att ta sig vidare till steg 3. Tippar borta bortaseger här också.

1/10 RP - Önnered
Önnered är mina favoriter till direktplatsen och får bekänna färg direkt mot ett RP som fått räven Sjöö på bänken. Hemmalaget gjorde bra ifrån sig i USM och vann sin grupp, medan Önnered blev tvåa i sin. Oavgjort eller bortaseger?

1/10 Tyresö - Spårvägen
Derbyn i Stockholm är kanske inte lika publikdragande och med så mycket prestige som i Skåne. Men.. Jag tror ändå att det kommer att bli en rejäl kamp. Vinner gör Tyresö som gjorde fint ifrån sig under USMs steg 1 för damjuniorerna (seger) och varit bra hela försäsongen.

1/10 GT Söder - Kungälv
Nykomlingarna möts direkt i första omgången. Vinner gör Kungälv som imponerade under USMs första steg (damjuniorer) i Lunds Idrottshall. Detta utan att "stjärnan" Amelia Lundbäck var med.

---
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak
Facebook: Damhandboll framför allt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar