lördag 17 september 2016

Så drar SHE äntligen igång

eller ska jag skriva ut hela namnet - Svensk HandbollsElit? Många är vi som sett fram emot premiären och jag hoppas att de flesta av er tar er ner till hallarna och både hörs och syns från läktarplats. Skit i att vara så "svenska" - det är mycket roligare för alla när det är "liv i luckan", som min farmor alltid sa.

Om du bor för långt ifrån finns det möjlighet att köpa ett månadspaket för 199kr och se dem på SHEplay - länken: https://sheplay.azurewebsites.net/

Karin Ullén - en riktig publikfavorit.
Handbollskrigare borde det stå på CV:t.

Vilken match är mest intressant i den första omgången?

17/9 Sävehof - Eslöv
Kommentar: Dubbelarrangemang (dam+herr) och invigning av den nya arenan där allt annat än en säker seger för de regerande svenska mästarinnorna är en överraskning. När dessa två lag inledde seriespelet säsongen 2014/2015 vann Sävehof med 35-16 (23-8) inför 680 personer (med 2 000 som maxi gamla hallen). 

Det lär bli en högre publiksiffra. Min högst personliga förhoppning är att fjolårssnittet på 709 ökar betydligt för de regerande svenska mästarinnorna med alla sina profiler. Mycket att se och lära för spelare och ledare i Göteborgsregionen bland annat.

17/9 Kristianstad - Hellton
Kommentar: Omgångens mest intressanta match. Fjolårets nykomlingar med härligt publiksnitt och mediabevakning, som man jobbat fram under flera år. Nu med nya tränare och en hel del spännande nya spelare på plan också. Ifjol blev det oavgjort 23-23 (12-15) efter en mycket spännande avslutning på kampen. Hur det blir nu? Omöjligt att svara på.

21/9 Boden - Skövde
Kommentar: Utsålt och världens tryck från läktarplats när nykomlingen Boden tar emot Skövde. Detta kan mycket väl överraska Magnus Frisks trupp. Ovant med den långa resan till Norrbotten och en heltaggad motståndare - det lag som vill vinna mest i den här kampen gör det också.

21/9 H65 - Heid
Kommentar: Allt annat än en hemmaseger förvånar. Ett välsamspelat H65 med ett av seriens bästa målvaktspar (är väl bara Sävehof som kan konkurrera om den "titeln") mot ett ungt och nykomponerat Heid talar sitt tydliga språk. Roligt dock att kompetenta Camilla Hultgren Dahlberg valt att ta tränarrollen - en frisk fläkt i den annars så mansdominerade delen på bänkarna.

21/9 Skara - Lugi
Kommentar: Seriens andra nykomling lär också bjuda på fullsatt och rejält tryck. Skara har en minst lika häftig hemmapublik som Boden (och Hellton). Men gästerna från Lund tillhör en av förhandsfavoriterna till en SM-final, så det lär sluta med vinröd seger. Lugi har dessutom med sig matchtempot från Europacupspelet mot vindsnabba Nykøbing Falster Håndbold (NFH). Bra genomkörare för Skara oavsett slutresultatet.

21/9 VästeråsIrsta - Skuru
Kommentar: Denna klassisker som spelats sedan slutet av 80-talet. Numera är Skuru det starkare laget, men det är något som verkligen varierat över tid. Hemmalaget har många unga intressanta löften som det blir spännande att följa i "finrummet". Säker seger för Skuru som har matchtempot uppe efter Europacupspel mot Slavia Praha.

För egen del har vi fullt upp med en 
busig hundvalp.

Ha det så gott runt om i vårt avlånga land nu när hösten börjar göra sitt intåg.

--
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak
Facebook: Damhandboll framför allt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar