lördag 24 september 2016

SHE: Nästa omgång går igång

Återigen blir det en utdragen omgång, när nr 2 inleds i eftermiddag. Den börjar med en TV-sänd match, som kan bli en riktig rysare och två "bottenmöten" som kan sluta lite hur som helst.

Skövdes spelmotor Fatos Kücükyildiz
var i zonen i den första omgången.
Lika vass på hemmaplan mot H65?
Foto: Viktor Ljungström.

Vilken match är mest intressant?

24/9 Eslöv - Skara
Viktiga poäng att spela om för båda lagen. Båda trupperna gjorde bra ifrån sig senast, men förlorade mot en bättre motståndare. Överväger hemmaplansfördel och mer elitserierutin (eller ska man skriva SHE-rutin nuförtiden?) till Eslövs fördel? Jag tror att Skara kan utmana, men kommer den svårflörtade hemmapubliken i stora mängder blir det tufft.

24/9 Skövde - H65 Höör (TV4 sport kl 16.10)
Den första av utlovade 25 matcher (inkl slutspel?) går av stapeln i Skövde Arena. Månsson mot Frisk - vem vinner den kampen? Båda har massor med rutin i sin roll på bänken. Får vi säsongens första oavgjorda resultat? Senast lagen möttes vann Skövde m +12 (38-26, 24/2 2016), så revanschlustan lär brinna i ögonen på Höör-gänget. Lagen ligger etta resp tvåa i tabellen med +13 i målskillnad. Omgångens näst mest intressanta match.

26/9 Hellton - Boden
De här två lagen har mötts många gånger i Allsvenskan. För två år sedan vann Boden på bortaplan med 25-22, när Emmy Nordmark smällde in 10 mål. Båda lagen har nya tränare och gjorde mindre bra ifrån sig i premiären. Fullt m folk på läktarplats såklart och omgångens mest intressanta match.

28/9 Heid - Sävehof
Säkerligen fullsatt i lilla Heidhallen ute i Västra Frölunda. En riktig härlig hemmapublik som lever sig in i matchen med Heidglasögonen på. Men vinner det gör Sävehof - frågan är bara med hur mycket. Varför? Revanschsugna efter förlusten senast i hallen (23-29, 9/2 2016).

28/9 Skuru - Kristianstad
Kan Skuru fylla sin lilla hall när första omgångens överraskning kommer på besök? 450 personer rymms i Nacka Bollhall, men blir det fullsatt nära ett Skånelag kommer på besök? Vinner det gör Skuru. Mest intressant? Duellen mellan Hanna Daglund och Lucie Satrapova.

28/9 Lugi - VästeråsIrsta
Lärgruppsinitiativ hos de vinröda m nye klubbchefen Patrik Bengtsson = ungdomslagen har möjlighet att ha fem matcher som lärotillfällen i stället för en vanlig träning. Det blev succé och gav en extra kick till herrlaget som besegrade storfavoriten Kristianstad. Får vi se samma fenomen när damerna spelar = många ungdomar på läktarplats? Allt annat än en säker hemmaseger är en överraskning.
---
Om du bor för långt ifrån finns det möjlighet att köpa ett månadspaket för 199kr och se dem på SHEplay - länken: https://sheplay.azurewebsites.net/
--
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak
Facebook: Damhandboll framför allt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar