fredag 14 november 2014

Ketchupeffekten?

Hej!

Den här veckan och speciellt helgen känns verkligen som om någon försökt och till slut lyckats tömma ketchupflaskan. Du vet när man skakar, men inget kommer på tallriken. Man skakar lite hårdare, men fortfarande utan resultat. Sen skakar du en tredje gång å splasch ,så kommer hela flaskans innehåll ut på en gång...

Vad syftar jag på? Jo, efter en höst fylld med massor av matcher med herrelithandboll på både TV och webben visas nu på bara några dagar två damelithandbollsmatcher på TV. Till och med så att den ena krockar med en CL- match!

För oss som bor i Skåne blir ketchupeffekten extra påtaglig eller vad sägs om följande


I onsdags (12/11) sände TV4 sport Lugi-Skuru.

Idag fredag (14/11) spelar OV hemmamatch mot Boden.

Imorgon lördag (15/11) spelar H65 sin första match i EHF-cupen. Antingen är man på plats i Björkvikshallen eller kollar på webben.

I Göteborgsområdet har både Önnered och Heid hemmamatcher (15/11), som startar med en timmes mellanrum. Gillar du damhandboll och bor på den sidan (=södra) - vilken match väljer du? Lite av varje eller?

Den största ketchupeffekten är väl egentligen på söndagen (16/11) eller vad sägs om detta:
  • Kl 13.55 börjar sändningen i TV10 av Sävehofs viktiga hemmamatch i CL mot Viborg (kan varmt rekommendera er som bor Göteborgstrakten att gå och se den på plats)
  • Kl 15.00 inleds Tjejhandbollens dag i Sparbanken Skåne Arena i Lund med Lundagård-Boden (DA).
Jämför storleken på affischen 
mellan Tjejhandbollens dag och Lundaderbyt (herr) ;-) 
Fotograferat i Idrottshallen av undertecknad.  • Samtidigt inleds TV12s sändning av höstens andra (och sista) damelitmatch i Eslöv (=20 min från Lund) mellan hemmalaget och Spårvägen. Matchstart 15.10.
Det betyder att det går att zappa mellan TV-kanalerna och se damelithandboll. Hur ofta händer det? Och när det förmodligen är som mest spännande i Partillebohallen.....

Plus att man som boendes i Skåne och handbollsälskare får riktiga angenäma problem med var man ska befinna sig - i Eslöv eller i Lund?

Tjejhandbollens dag i Lund fortsätter med:
  • Kl 16.20 intervjuas alltid intressanta Johanna "Jojo" Wiberg (mammaledig)som är en av de kvinnor som går TS2 för att fortsätta sin tränarkarriär. Moderklubb är Lundagård och tränare var hon i Lugi.
  • Kl 17.15 startar helgens andra skånska EHF-match när Lugi kliver in i Europacupspelet.

Jag säger bara det - vilken handbollshelg att se fram emot för en Lundabo. Med angenäma problem att bestämma sig var man ska vara - i TV-soffan, framför datorn (webbTV) eller på plats i Helsingborg, Höör, Eslöv och/eller Lund!

Hur ofta händer det? Jag bara undrar.

Ute har vi runt + 10 grader på termometern. Det är gråmulet och de flesta löven ligger på marken. Med andra ord en ganska typisk, om än något varm, november för det sydvästraste hörnet av Skåne. I stora delar i resten av vårt avlånga land har jag hört att ni fått snö = lyckostar!

Typiskt skånsk höst/vinter med massor av löv överallt. 
Kul tycker barnen och våra hundar.

Och med den bilden avslutar jag det här inlägget. Ha det gött.

----

Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak - jag skriver ett tweet när ett nytt inlägg är publicerat (eller uppdaterat).

----

P.S. Du får gärna surfa in på www.svenskhandboll.se/elitdam där jag skriver regelbundet under säsongen 2014/2015 - bland annat "Pulsen på". Mailadressen dit är annette.andersson@elithandboll.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar