tisdag 19 mars 2013

Krönika: Landslagsvecka x 3 !!!

Jo jag kollade lite i kalendern för mars och tänkte att nä det var ju inte en sån lugn handbollsvecka i alla fall... Alla våra tre landslag är igång - A-landslaget, U19-landslaget och U17-landslaget. Oops.

U19-landslaget


European Open 2012 (årg 94/95)
Foto: Viktor Ljungström.

18-20 mars har U19-landslaget (födda -94/-95) träningsläger i Märsta med två träningsmatcher inbokade. Skånela IF (18/3) och Skuru IK (19/3). 

Förbundskapten Birthe "Buttan" Hansson och 
förbundstränare Madelene "Madde" Olsson coachar.
Foto: Viktor Ljungström.
Fokus är mot EM-kvalet 17-19 maj, som roligt nog avgörs i Helsingborg. EM spelas i augusti i Danmark.

U17-landslaget
Samma dag som U19-landslaget avslutar sitt träningsläger, 20 mars, samlas vårt yngsta landslag (ibland kallat flicklandslaget). U17-landslaget (födda -96/-97) ska iväg på sitt allra första EM-kval, vilket också blir förbundskapten Ola Månssons debut i de här sammanhangen. Matcherna spelas 22-24 mars.

Vigo på den spanska västkusten - vid "pilen".
(Google maps)

Laget reser ner till Vigo på den spanska västkusten för att möta Bulgarien, Italien och Spanien. Ettan och tvåan går vidare till EM i Polen (augusti). Men dessförinnan blir det ungdoms-OS (juli).

Länk till resultaten i Sveriges EMkvalgrupp hittar du här samt länken till live-score. Foto från EM-kvalet kommer i ett eget inlägg och kanske en och annan rapport också från någon i supportergruppen.

A-landslaget
De äldsta spelarna drar iväg norröver till Island i samma veva, som de yngsta styr kosan söderöver. Laget samlas i Malmö 21 mars för två träningar. Avresa 22 mars med en träning på kvällen uppe i Reykjavik. Inplanerat är två träningslandskamper mot Island 23 resp 24 mars. Båda matcherna spelas i huvudstaden Reykjavik. Fk Torbjörn Klingvall och ass.fk Tomas Sievertsson passar på att ta med några nya "spelkort" jämfört med truppen som spelade EM nere i Serbien i december.

Torbjörn Klingvall in action under EM i Serbien.
Foto: från den officiella EM-sajten.

Skytteligasegraren Lina Karlsson (V9), Natalie Hagman (H9/H6), Filippa Idéhn (mv), Clara Monti Danielsson (M6), Jenny Alm (V9), Ida Odén (M9/H9), Frida Tegstedt (M6) och Kristin Nordström (V6) (då Jessica Helleberg inte kan vara med hela lägret, enl fk Klingvall).

Du kan se matcherna på webben: lör 23 mars kl 14.20 här (24-25 (13-12)) och sön 24 mars här 27-30 (16-14)

Netbuss Open kommer att spelas i Göteborg i slutet av maj, som en förberedelse för VM play-off matcherna mot Polen i början av juni.

Matchresultat från månadens landslagsmatcher uppdaterar jag i inlägget "Handboll i mars - en liten kalender"

Nu drar vi iväg för att se om Lugis herrar kan mäkta med att ta klubbens första serieseger eller ej. Spännande värre. Tackochlov fick vi inte det utlovade snökaoset, men det är kallt som s-n i vinden och lyktstolparna vajar som om de var träd.... Det gäller att hålla i grejerna när man är ute.

Vajade lyktstolpar i blåsten...
Vi höres.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar