lördag 9 mars 2013

Europacup och USM


Ibland är livet extra härlig och det är en sån dag idag. I alla fall om man älskar handboll och bor i Lund.

I helgen spelas USM för juniorer och B-ungdom och inom gångavstånd. I Lunds Arena arrangeras nämligen dels en grupp för herrjuniorerna, där Lugis P95 har stor chans att ta sig vidare (vann A-finalen ifjol), dels arrangerar H43 en grupp för B-pojkarna.

Om man gillar att köra bil för att titta på rolig handboll, så är det bara att ta sig till Tollarps Sporthall = 6 mil. Där spelas en av grupperna för damjuniorer med arrangören Kristanstad HK (spelar kval till DA senare i vår), RP (spelar också kval till DA), Lundagård (vann A-flicksfinalen 2011) och favoriterna Kärra (som överraskande förlorade DJ-semin 2012 och säkerligen går för guldet i Norrköping i april).

Å så kan man göra en kvällstur till Björkvikshallen i Höör = knappt 4 mil för att se damelithandboll. Där spelas kvartsfinal mellan H65 Höör och franska topplaget Nimes. Mig lockar också möjligheten att få höra och kanhända prata franska ;-)

Ja, alltså en helt underbar lördag med blå himmel, sol, vintergäck, snödroppar och i morse såg jag krokus på hundpromenaden. Det är visserligen iskallt i vinden, men vad gör väl det??

Önskar dig, kära läsare, en precis lika underbar dag var än i världen du befinner dig.


------------------

Jo just det ja. För dig som gillar att läsa vad som skrivs i svensk media om damhandboll finns inläggen

Å så hoppas jag att du emellanåt kollar in under www.svenskhandboll.se/elit dam där jag skriver om damhandboll både under nyheter och under kantspel (=notiser).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar