söndag 17 februari 2013

Krönika: Tankar mitt i februari

Våren är på ingång härnere i det sydvästraste hörnet av Skåne. Vi hittade både vintergäck och snödroppar på den långa söndagsrundan med hunden. Fåglarna är fulla av aktivitet och en ekorre kilade blixtsnabbt mellan träden i Stadsparken.

Snödroppar i Lund 2013-02-17

Det betyder också att handbollens grundserier är på g att avslutas och att temperaturen och nerverna ökar för alla inblandade. I Damelitserien är det spännande värre kring slutspelsstrecket och att komma sämst fyra = få välja i stället för att bli vald.

Idag (17/2) är det gott om spänning för i Brännkyrkahallen möts Spåret och Heid. Om Spåret vinner blir det en direkt (?) avgörande match i Lund på onsdag (20/2) mot H43/Lundagård. Oops. Femman H65 Höör åker på besök till fyran Skövde - vem vinner? Tja för ett år sedan delade de på poängen. Svårtippat. Suveräna serieledarna Sävehof kommer på besök till nya fina Eslövshallen, för att möta ett lag med ny kvinnlig tränarduo och två nya spelare (från danska Slagelse, som precis gått i konkurs). Förhoppningsvis har lugnet lägrat sig efter veckans mediaturbulens. Lugi gästar Caperiotumba och lär ta både poängen om inget överraskande sker.

Jag har jättesvårt att tippa utgången av årets högsta serie = platserna 2-8, men just nu känns det som om H43/Lundagård behåller den eftertrakatde slutspelsplatsen. VI och Eslöv behöver få mer vinnarmentalitet om de inte ska bli passerade av Lundalaget. Men att de skulle hamna under sluspelsstrecket, nä det tror jag inte. Jag tror också att Skuru blir tvåa och att kampen om tredje och fjärde platsen står mellan Lugi, Skövde och H65 Höör. Intressant webb-sänt derby lör 23/2 mellan H65 och Lugi, som också gäller "bäst i Skåne".
 
Damallsvenskan då? Ja huga, som man säger i den del av Sverige jag kommer ifrån. Lagen slår varandra på löpande band. Det är bara Härnösand och Partille som är klara för nedflyttning till de nya division 1-serierna (norra resp södra).
 
Direktplatsen upp till högsta serien står mellan Önnereds HK, Skånela IF och Eskilstuna Guif. Kommer det lag som vinner att tacka ja till avancemang? De två senaste årens nykomlingar har hamnat sist resp näst sist när grundserien summerats (Örebro SK/H65 Höör och Caperiotumba/Kärra HF). Fortsättning följer.
 
Skillnaden mellan laget på den sista kvalplatsen uppåt och laget på den nedersta kvalplatsen nedåt är, i skrivande stund, 6 poäng. Brrr. Jättespännade och jättesvårt att tippa utgången. Det finns en alldeles speciell glädje i att det är svårtippat. Alla har fortfarande chansen och i handboll är det viljan att vinna som till "syvende og sidst" fäller avgörandet.
 
I Helsingborgs nya Arena tar OV (8) emot E-tuna Guif (3). Båda lagen "måste" vinna för att inte tappa mark uppåt. Boden (5) tar emot Hellton (7) inför storpublik? Vinst för hemmalaget och man klättrar återigen upp på den fjärde platsen. Norrlandsfönstret är på glänt och DET uppskattas av bland andra Ola Brännholm på SVT.
 
Nä nu bär det iväg till mitten av Skåne för att se en toppmatch i division 2 och sedan en elitseriematch. Ha en underbar söndag var du än befinner dig :-)
 
Glöm inte bort att komma ihåg att jag uppdaterar inlägget "Exklusivt: Damhandboll i media februari 2013" under hela månaden.
 
Vi höres.
 
P.S. Det finns också ett inlägg för januari: "Exklusivt: Damhandboll i media januari 2013"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar