söndag 4 november 2012

Handboll i TV ... - en bildserie

Det är alltid annorlunda inför och under de matcher, som ska TV-sändas. Tekniker och golvläggare/reklamansvariga kommer flera timmar innan match. Sedan kommer kommentatorer, lagen och till sist publiken. Matchen klockas igång och rätt ofta får lagen värma lite extra efter inspringet. Det är ingenting, som TV-publiken märker, men de som arbetar med arrangemang, skriver eller är publik på plats ser det förstås.

Igår (3/11) var det dags att TV-sända ett Skånederby från Arenan, här i Lund, mellan "Teamet" och "H65" eller lite mer korrekt Team Eslövs IK och Höörs HK H65. Jag var på plats med kameran för att fotografera en av spelarna, men i vanlig ordning hittade jag en massa annat skojsigt att plåta. Här kommer ett axplock - håll till godo :-)

Sportjournalisten Chris Härenstam ordentligt påläst
med kollegor. De väntar på expertkommentatorn.
Programledaren David Fjäll "lånade"
expertkommentatorn Jessica Enström
innan, i pausvilan och efter matchen.
Delar av Eslövspubliken,
som fick ha Lund som hemmaplan,
då nya hallen ännu inte är klar.
Delar av H65-klacken.
Domarna, tvillingarna Gomér, även de från Skåne.
Time-out med TV-tekniker och golvtorkare på plats.
Time-out med TV-fotografen i högsta hugg.
I halvtidspaus - Jessica och Chris.
 
Efter matchen stod de forna landslagsspelarna och proffsen - Sara Holmgren (135 A-landskamper) och Sara Eriksson (126 A-landskamper) - och väntade på kompisen Jessie = expertkommentator Jessica Enström (125 A-landskamper).  Handbollens magi skapar gemenskap även efter den aktiva karriären är över ;-)
 
P.S. Sara Eriksson pluggar till socionom på Malmö högskola. Hon siktar på att jobba inom skolan med barn eller ungdomar. Sara Holmgren gör sin AT-tjänstgöring på Kristianstads sjukhus (har gjort fem månader av totalt 21).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar